Mogan Gölü kıyısındaki 44 dönümlük arazinin Akın İpek'e peşkeş çekildiği ortaya çıktı. İçinde 54 yataklı misafirhane, açık yüzme havuzu, 400 kişilik restoran, 150 kişilik ahşap kır evi, tenis kortları ve spor sahaları bulunan dev arazinin Atlantik Eğitim Kurumları'na 30 yıllığına, aylık sadece 17 bin TL'ye kiralandığı anlaşıldı. Arazinin geri alınması için düğmeye basıldı.
FETÖ'nün kasası
Akın
İpek'e ait Atlantik Eğitim Kurumları'na 30 yıllığına kiralanan Mogan Gölü kıyısındaki 44 dönümlük tesisi geri almak için Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan sonra Emniyet de harekete geçti. Sabah gazetesinin haberin göre, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu, Paralel Yapı'nın kamuda kiraladığı ya da bağış olarak verilen arsa, tesis ve konutlarla ilgili inceleme yapılması talimatı vermişti. Bunun üzerine Gençlik ve Spor Vakfı'nca FETÖ'nün finans kaynaklarının başında gelen
Akın
İpek'in sahibi olduğu Atlantik Eğitim Kurumları'na kiralanan tesis mercek
altın
a alındı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait tesisin kullanım hakkı 49 yıllığına Gençlik ve Spor Vakfı'na verilmişti. Vakıf da tesisi HC İnşaat'a kiraya verdi. Ancak HC İnşaat kirayı zamanında ödeyemeyince Gençlik ve Spor Bakanlığı tesisin geri alınmasını istedi. Ancak HC İnşaat, vakfın oluru ile tesisi belli bir tutar karşılığında alt kira sözleşmesiyle 1 Ocak 2012 itibariyle 30 yıllığına Atlantik Eğitim Kurumları'na devretti. 44 dönümlük tesisin içinde 54 yataklı misafirhane,
açık
yüzme havuzu, 400 kişilik restaurant, 150 kişilik ahşap kır evi, boks salonu, kayıkhane, şark evi, 2 tenis kortu, voleybol, futbol ve basketbol sahaları, 50 araçlık otopark bulunuyor. Yıllık 110 bin dolara kiraya verilen tesisin 2012 döviz kuruna göre aylık 17 bin TL'ye karşılık geldiği hesaplandı. Tesislerden elde edilen kârın yüzde 15'inin ödendiği bakanlığın bu şekilde zarara uğratıldığı belirtildi. İncelemede tesisin Paralel Yapı'nın eleman ve himmet temin etmek için düzenlenen aktivitelerde kullandığı belirlendi. Vakıfın ise olanları görmezden geldiği belirtildi.
17/25 Aralık darbe girişiminin ardından bakanlık, tesisleri Paralel Yapı'nın elinden almak için çalışma başlattı. Ancak denetleme için tesislere giden müfettişler içeri alınmadı. Bakanlık 2015'te Gölbaşı Adliyesi'ne başvuruda bulundu. Tesislerin protokol kurallarına aykırı kullanıldığı gerekçesiyle açılan davada kurumun tahliyesi talep edildi. Bakanlığın raporlarını inceleyen Emniyet, Paralel Yapı'nın tesisleri protokole aykırı kullandığını belirledi. Sportif alanların kurulması, her yıl kazancın belli miktarının yatırıma harcanması şartıyla kiralanan alanda bir çivi dahi çakılmadığı, her yılın ilk haftasında ödenmesi gereken kira tutarının belirlenen tarihlerde ödenmediği saptandı. Emniyet'in tesisin geri alınması için adli soruşturma başlatacağı öğrenildi.
FETÖ'ye aktarılan kara paranın en büyük ayağı Akın İpek'in halka açık Koza Altın İşletmeleri A.Ş.'nin Himmetdede Altın Tesisleri yapım işini, aile tarafından kurulan başka bir şirkete düzmece evraklarla ihale ederek, 300 milyon TL vurgun yaptığı belirlenmişti. İpek'in 2006'da borsada vatandaşın parasıyla manipülasyon yaptığı, halka açık KOZA şirketlerinden Paralel Yapı'ya 'bağış' adı altında 170 milyon TL aktardığı, Koza'nın altın madeninden çıkardığı altının değerini 10 kat yüksek gösterip himmet paralarını yurtdışına çıkarttığı belirtilmişti.