|

Akın cesaret verdi

"FETÖ'cüyüm" diyerek itirafçı olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in koruma müdür yardımcısı Yüzbaşı Burak Akın’ın ardından hakkında hiçbir işlem bulunmayan Polatlı 58. Topçu Tugay Komutanlığı’nda görevli Üsteğmen Muhittin K. da savcılığa başvurdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:58 - 10/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Orgeneral Yaşar Güler’in koruma müdür yardımcısı Yüzbaşı Burak Akın
Orgeneral Yaşar Güler’in koruma müdür yardımcısı Yüzbaşı Burak Akın

FETÖ ile ilgili tüm bildiklerini anlatan K., itirafçı olduktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Örgüt içerisinde "Muhammet" kod adını kullanan Muhittin K. ifadesinde, darbe girişiminin ardından ifade vermek için çok düşündüğünü ancak buna cesaret edemediğini, basından Burak Akın’ın itirafçı olduğunu öğrendikten sonra savcılığa gitmeye karar verdiğini anlattı. FETÖ ile üniversite için gittiği Eskişehir’de bir arkadaşının vasıtasıyla tanıştığını söyleyen Muhittin K., mezun olacağı dönem mahrem yapıyla ilgilenen 'Emre' kod adlı kişinin kendisiyle ilgilenmeye başladığını belirtti. 2010 yılında girdiği askeri sınavın sorularının kendisine verildiğini anlatan Muhittin K., Emre kod isimli kişinin kendisine, "Askeri okula gideceksin, ne olursa olsun okulu bırakmayacaksın, namaz kılmayacaksın, oruç tutmayacaksın. Mülakata gittiğin zaman vatan, millet, Sakarya’dan bahsetme, maaşından gelecek vaat ettiğinden bahset" dediğini anlattı.

KIBRIS’ YAPILANMASINI DA DEŞİFRE ETTİ

Muhittin K., 2014’te tayin olduğu Kıbrıs’taki mahrem yapılanmayı da anlattı. K., "Güzelyurt’ta tanıştığım Sami kod adlı şahıs benimle ilgilendi. Daha sonra da beni Mehmet kod adlı öğretim görevlisine devretti” diye konuştu.

#FETÖ
#Burak Akın
7 yıl önce