Mehmet Akif’in torunu Selma Ersoy Argon, büyük dedesinin namaz tesbihinin bir kopyasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye etti.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. Yılı programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un yıllarca
Mısır’da yoksulluk içinde gönüllü sürgün hayatı yaşadığı halde
ülkesine ve milletine hiçbir zaman küsmediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un yıllarca Mısır’da yoksulluk içinde gönüllü sürgün hayatı yaşadığı halde ülkesine ve milletine hiçbir zaman küsmediğini söyledi. İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’nda konuşan Erdoğan,
“Akif’e göre, kendisine ne yapılırsa yapılsın, umudun, kurtuluşun membaı burası, yani Türkiye’dir”
dedi.
Akif’in yoklukla boğuştuğu dönemlerde bile arkadaşlarına ‘Memlekete hizmet edin’ tavsiyesinde bulunan hakiki bir vatansever olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Kendisi, insani hasretler bakımından da müstesna bir şahsiyettir; cömerttir, fakir ve yoksullara karşı hassasiyeti üst düzeydedir. İstiklal Marşı dolayısıyla kendisine zorla verilen ödülü giyecek bir paltosu olmamasına rağmen bağışlamıştır. Doğru bildiğini söylemekten hiç çekinmemiştir, dürüsttür. Verdiği sözü adeta ölümüne yerine getirmeye çalışır.”
Ödüller sahiplerini buldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Burdur Mehmet Akif Üniversitesi tarafından bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Mehmet Akif Bilim ve Sanat Ödülleri'ni sahiplerine verdi.
Sanatta Başarı Ödülü'ne; İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Musiki Devlet Konservatuarı layık görülürken, Konservatuar Müdürü Ali Tüfekçi'ye ödülünü Erdoğan takdim etti. Sosyal Bilimler alanında ödüle merhum Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun layık görülürken ödülü Nilay Dursun Toksöz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elinden aldı.
Fen Bilimleri alanında organ bağışı alanındaki çalışmaları nedeniyle Musa Akoğlu ve Erdal Birol Bostancı ödüle layık görüldü.
#İstiklal Marşı
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Mehmet Akif Ersoy