AK Parti’ye yıkacaktı

Osman Özgan
04:008/09/2018, Cumartesi
G: 8/09/2018, Cumartesi
Yeni Şafak
Elçiliğe ateş açan Ahmet Çelikten ve beraberindeki Osman Gündaş ile Gündaş’ın patronu Ersin Bayram tutuklanmıştı.
Elçiliğe ateş açan Ahmet Çelikten ve beraberindeki Osman Gündaş ile Gündaş’ın patronu Ersin Bayram tutuklanmıştı.

Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin gerildiği bir dönemde meydana gelen ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yönelik silahlı saldırıya ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Saldırıyı Osman Gündaş’la birlikte tutuklanan Ahmet Çelikten’in emniyette verdiği ifadesine ulaşıldı. Saldırganların silahı, AK Parti milletvekili aday adayını tanıtıcı torbaya sakladıkları belirlendi. Savcılık, bunun provokasyonun arkasında AK Parti’nin olduğu süsünün verilmek için yapılmış olabileceğini değerlendiriyor. Şüphelilerin silahı neden bu torbaya sakladıkları Çelikten’e ifadesinde soruldu.

ÖYLE DENK GELMİŞ

Çelikten, şu iddialarda bulundu: “24 Haziran 2018 seçimlerinden önce milletvekili adayları insanlarla bayramlaşıyor ve o bez torbadaki tanıtım broşürlerini dağıtıyorlardı. Bende o gün aldım ve eve getirdim. Plastik torba silahı taşımayıp yırtıldığı için sağlam diye o bez torbanın içine koydum. Herhangi bir provokatif amacım yoktu sadece o an için öyle denk geldi.” Çelikten FETÖ ile irtibatının olmadığını iddia etti.

  • Gidip sıkalım!
  • Olay gecesi Osman Gündaş ile alkol aldıklarını anlatan Ahmet Çelikten, şu iddialarda bulundu: “Günlerdir her yerde ABD’nin ülkemiz hakkındaki baskıları ve yaptırımları konuşuluyordu, bu bilinçaltımıza işlemiş. Ben aracı çok hızlı kullanıyordum. O sıra Osman ‘Abi çok hızlı kullanıyorsun, pisipisine ölüp gideceğiz en azından insanlara faydalı bir şeyler yapıp öyle ölelim’ dedi. Ben de kendisine, ‘İnsanlığa faydalı ne yapacağız’ diye sordum. O da “Abi gidip Amerikalılara sıkalım’ dedi. Bir an kafama yattı ve ‘hadi gidip sıkalım’ dedim.”
#FETÖ
#ABD Büyükelçiliği

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.