AK Parti’nin tüm bakanları Köşk’te

Yeni Şafak
Ayfer Mallı
04:001/09/2016, الخميس
G: 1/09/2016, الخميس
Yeni Şafak

Başbakan Yıldırım, AK Parti iktidarlarında görev yapan bakanlarla biraraya geldi. Buluşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan süreç ele alındı. Yıldırım, eski bakanlara FETÖ ile mücadelede bundan sonra yapılacakları anlatıp destek istedi

Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam AK Parti iktidarlarında görev yapan bakanlarla Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. 3 Kasım 2002'den 1 Kasım 2015'e, yani 58. Hükümet'ten 65'inci hükümete kadar bütün bakanlar Köşk'te buluştu. Eski Başbakan Yardımcısı



Bülent Arınç, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bir dönem dışişleri bakanlığı görevini üstlene Abdullah Gül ve bugüne kadar bakan olarak görev alan diğer isimler davete katıldı. Eski Dışişleri Bakanı ve partinin kurucuları arasında yer alan ancak partiden ihraç edilen Yaşar Yakış davet edilmedi. İstifa eden eski Kültür Bakanı Erkan Mumcu, eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Abdüllatif Şener'e ise davetiye gönderilmedi.



TERÖR VURGUSU

Buluşmada, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan süreç ve AK Parti teşkilatındaki çalışmalar ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Yıldırım, eski bakanlara FETÖ ile mücadele için neler yapıldığını bundan sonra neler yapılacağını anlattı ve onlardan destek istedi. Kendi bakanlık dönemlerinde tespit edilen isimler varsa ilgili bakanlarla paylaşmasını istedi. Buluşmada yurtiçi ve sınır ötesinde başta PKK olmak üzere IŞİD'e yönelik yürütülen operasyonlar, Cerablus'a Fırat Kalkanı harekatı da tüm yönleri ile konuşuldu.


#AK Parti
#15 Temmuz
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.