EDISYON:

AK Partili Meclis Üyesi Kübranur Uslu saatlerce bekleyen çöp araçlarını paylaşarak İBB'ye tepki gösterdi

16:3911/07/2023, الثلاثاء
G: 11/07/2023, الثلاثاء
Yeni Şafak
AK Partili Meclis Üyesi Kübranur Uslu, CHP'li İBB yönetimine bertaraf edilecek çöpleri taşıyan araçların saatlerce bekletilmesi sebebiyle tepki gösterdi.
AK Partili Meclis Üyesi Kübranur Uslu, CHP'li İBB yönetimine bertaraf edilecek çöpleri taşıyan araçların saatlerce bekletilmesi sebebiyle tepki gösterdi.

AK Parti İBB ve Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyesi Kübranur Uslu, bertaraf edilecek olan çöpleri taşıyan araçların saatlerce bekleten CHP'li İBB yönetimine tepki gösterdi. İBB Meclisi'nde konuyu gündeme getiren Uslu, ilçe belediyelerinin çöp toplama faaliyetlerini aksatmadan yerine getirdiğini ancak İBB'nin çöplerin bertaraf edilmesi noktasında sorumluluğunu yerine getirmediğini anlattı. Sosyal medya hesabından çöp araçlarının bekletildiği anları paylaşan Uslu, bekleyen araçlar nedeniyle çöplerin toplanmasında aksama meydana geldiğini ve vatandaşın sağlığının tehlikeye atıldığını söyledi.

AK Parti İBB ve Beyoğlu Belediyesi Meclis Üyesi Kübranur Uslu, CHP'li İBB yönetimine bertaraf edilecek olan çöpleri taşıyan araçların saatlerce bekletilmesi sebebiyle tepki gösterdi.

Konuyu İBB Meclisi'ne taşıyan Uslu, ilçe belediyelerinin çöp toplama faaliyetlerini aksatmadan yerine getirdiğini ancak İBB'nin çöplerin bertaraf edilmesi noktasında sorumluluğunu yerine getirmediğini anlattı.

Uslu, saatlerce bekleyen araçlar nedeniyle çöplerin toplanmasında aksama meydana geldiğini ve vatandaşın sağlığının tehlikeye atıldığını söyledi.

"İBB sorumluluğunu yerine getirmiyor"

Uslu, İBB Meclisi'ndeki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu sorumluluğunu yerine getirmemektedir. İlçe belediyeleri olarak üç vardiya halinde katı ve evsel atıkların toplanması işlemini üstlenmekteyiz.
Çöplerin toplanılması, toplanan atıkların bertarafı halk sağlığı ve hijyen açısından büyük önem arz etmektedir. Biz görevimizi yerine getirerek çöplerimizi topluyoruz fakat İBB sorumluluğunda olan alanlara dökümünü yapmakta çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz.
İSTAŞ AŞ'deki yoğunluk nedeniyle çöp araçlarımız döküm kuyruklarında kalmakta, araçlarını boşaltmak için müsait istasyon aramakta, istasyon bulduğunda döküm sıralarında yaşanan uzun beklemeler ve bölgemize dönülememesi nedeniyle vardiyalarda aksamalara, dolayısıyla İstanbul'un çöplerinin toplanmasında büyük zorlukların yaşanmasına neden olmaktadır.


#İBB
#Kübranur Uslu
#AK Parti
#CHP

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.