Adliyede fare var

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0017/08/2016, Çarşamba
G: 16/08/2016, Salı
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü üyesi 3 bin 500 hakim-savcı açığa alınmıştı.

Yargı üyelerine yönelik kapsamlı temizliğin ardından FETÖ'nün adliye saraylarına sızmış çok sayıda memuruna da operasyon geldi. Polis ekipleri dün İstanbul, Gaziosmanpaşa, İstanbul Anadolu, Bakırköy, Büyükçekmece, Küçükçekmece adliyeleri ile İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde görev yapan toplam 293 personeli gözaltına aldı. İstanbul ve Gaziosmanpaşa adliyelerinde 107, İstanbul Anadolu Adliyesi'nde 66, Bakırköy Adliyesi'nde 37, Büyükçekmece Adliyesi'nde 27, Küçükçekmece Adliyesi'nde 39 ve İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nde 17 olmak üzere 293 adliye personeli (yazı işleri müdürü, katip, mübaşir, memur, yardımcı personel) hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Şüphelilerin adliyelerdeki odaları ve evlerinde detaylı aramalar yapılırken, bilgisayarlarından da imaj alındı. 83 görevli hakkında yakalama kararının bulunduğu, ancak 66'sının yakalandığı İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda dün aramalar nedeniyle dışarıya çıkışlara akşam saatlerine dek izin verilmedi. Öte yandan Anadolu Adalet Komisyonu tarafından 73 personel hakkında 'açığa alma' kararı verildiği öğrenildi.



Cezaevi müdürü gözaltında


İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda, yapımı süren Rize Açık Cezaevi İnfaz Kurumu'na müdür olarak atanan Mustafa Çayır, gözaltına alındı. Rize'de yakalanan Çayır'ın evinde de aramalar yapıldı. Çayır, resmi işlemlerin ardından İzmir'e gönderildi. Bu arada Rize'deki FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan 31 kişiden 5'i daha yakalandı. Kentteki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde görevli akademisyen ve idari personel ile kamu çalışanları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 31 kişiden 21'i daha önce gözaltına alınmıştı. Halen kayıp 5 kişi ise aranıyor.




#Darbe girişimi
#Fetullahçı Terör Örgütü

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.