Adli personel de ByLock abonesi

Yeni Şafak
Mustafa Sait Özkan
04:0019/08/2016, Cuma
G: 19/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

İstanbul'da darbeye teşebbüs soruşturması kapsamında FETÖ/ PDY örgütünün adliye yapılanması içerisinde yer aldığı gerekçesiyle gözaltına alınan memur ve yardımcı personel sayısı 299'a yükseldi.

Gözaltına alınan 3 memurdan birinin Tahşiye örgütüne kumpas soruşturmasını yürüten savcılık bürosunda görevli olduğu tespit edildi. Memurların ev ve görev yaptıkları mahkeme ve savcılık kalemlerinde yapılan aramalarda bazı memurlarda bir dolar ve himmet ödeme kağıtları ele geçirildi. Bazı memurların telefonlarında ise ByLock isimli mesajlaşma uygulaması bulundu. Savcılık, adliyelerde kritik noktalarda göreli memurların örgüte bilgi sızdırıp sızdırmadığını araştırıyor.



ADLİYE AVNİSİ ARANIYOR


Gözaltına alınan personelin 'Fuatavni' isimli Twitter hesabına, adliyedeki önemli soruşturma ve davalara ilişkin bilgi akışı sağlayıp sağlamadığı da savcılık tarafından mercek altına alındı. Gözaltına alınan memurla tarafından kullanılan bilgisayarların harddisklerine de el koyuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “Darbeye teşebbüs” soruştutması üç ayrı dosyaya ayrıldı. Savcılık darbeye teşebbüste bulunan askerlerin dosyasını Anadolu ve Avrupa A ve B bölgesi olmak üzere 3 ayrı bölüme ayırdı. Bu soruşturmalara ilişkin tek bir iddianame değil üç ayrı iddianame hazırlanacak.



UÇAR VE YILMAZ ABD'Lİ HEYETLE GÖRÜŞECEK


Gülen'in iadesine ilişkin önümüzdeki hafta Ankara'ya gelecek olan ABD'li adli yetkililerle yapılacak görüşmeye İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcı vekili İsmail Uçar ile savcı Hasan Yılmaz'ın da katılacağı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Sayıştay üyelerininin de cep telefonlarında ByLock adlı uygulama tespit edilmişti.



#FETÖ
#PDY
#ByLock

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.