Açığa alındılar

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0017/08/2016, Çarşamba
G: 16/08/2016, Salı
Yeni Şafak

Akıncı Üssü’nde yakalanan Adil Öksüz’ü 21 dakikada serbest bırakan hakimler için HSYK 3. Dairesinin başlattığı inceleme sona erdi. 3. Daire hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez hakkında soruşturma izni verdi. 2 isim aynı gün açığa alındı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra salıverilen FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" olduğu ileri sürülen Adil Öksüz'ü serbest bırakan hakimler Köksal Çelik ve Çetin Sönmez'i geçici olarak görevden uzaklaştırdı.



1 AY SONRA KARAR


HSYK 3. Dairesi, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü'nde gözaltına alınan FETÖ'nün "hava kuvvetleri imamı" Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öksüz'ü serbest bırakan Sulh Ceza Hakimi Köksal Çelik ile bu karara itirazı reddeden Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez hakkında soruşturma izni vermişti.



GEÇİCİ UZAKLAŞTIRMA


İddiaları ele alan HSYK 2. Dairesi ise HSYK Teftiş Kurulu'nun hazırladığı ön rapor doğrultusunda, haklarında yürütülen soruşturma tamamlanana kadar Sönmez ve Çelik'in geçici olarak görevden uzaklaştırılmalarına karar verdi. HSYK müfettişlerinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda hakimler hakkındaki tedbir ve kovuşturmaya ilişkin kararı HSYK 2. Dairesi verecek.



DARBE FETVASINI GETİRDİİ


Adil Öksüz'ün, 4. Ana Jet Üssü Komutanı Hakan Evrim'e, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Fetullah Gülen'i görüştürme teklifinde bulunduğu iddia ediliyor. Öksüz'ün darbe girişimi gecesi, FETÖ mensubu teröristlere Pensilvanya'nın talimatlarını ilettiği ve "darbe fetvası" verdiği de ileri sürülüyor.



109 kez yurt dışına çıkmış


Adil Öksüz'ün 2002 yılından bu yana 109 kez yurt dışı seyahati yaptığı tespit edildi. Sakarya Üniversitesinde göreve başladığı 1995 yılından itibaren 4 kez izin alarak yurt dışına çıktığı, bunun dışındaki yolculuklarının üniversite yönetiminin bilgisi ve izni dışında gerçekleştiği öğrenildi. Öksüz'ün izinli olarak en son 10 Mayıs 2012'de yurt dışına (Arnavutluk) çıktığı belirtildi. Öksüz'ün, darbe girişiminden yaklaşık bir ay önce eşi ve 3 çocuğunu Amerika'da yaşayan kayınbiraderi Abdülhadi Yıldırım'ın yanına bıraktığı öğrenildi.


#Adil Öksüz
#Akıncı Üssü
#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.