AB’ye 17 bin iltica talebi

Kıymet Sezer
04:0022/12/2018, samedi
G: 22/12/2018, samedi
Yeni Şafak
Midilli’den Yunanistan’a kaçmaya çalışan FETÖ’cüler “Hudut Kartalları” tarafından bir bir yakalanıyor.
Midilli’den Yunanistan’a kaçmaya çalışan FETÖ’cüler “Hudut Kartalları” tarafından bir bir yakalanıyor.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra AB ülkelerinde 17 binden fazla Türk vatandaşı iltica başvurusu yaptı. Başvuranların büyük çoğunluğunun Türkiye’den kaçan FETÖ üyeleri olduğu belirtiliyor. Bu başvurular Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecini de tıkadı.

FETÖ, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik sürecini tıkadı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası AB üyelik fonlarını yöneten Merkezi Finans ve İhale Birimi’nde başkan dahil personelin 3’te birinin FETÖ iltisakı nedeniyle ihraç edilmesi, AB fonlarının kullanıldığı projelerin aksamasına neden oldu.

Avrupa Birliği’nin Türkiye’nin fon kullanımını durdurmasına giden süreçte Türkiye’nin içinde bulunduğu olağanüstü duruma ilişkin mazeretleri de dikkate alınmadı. 15 Temmuz’un ardından Türkiye’den Avrupa ülkelerine iltica başvurusunda bulunma oranı da büyük ölçüde arttı. Göç karşıtı eğilim gösteren AB üyesi ülkeler için bu da Türkiye’ye vize serbestisi sürecinde olumsuz etki yaratan bir diğer unsur oldu.

2016’DA HİÇ BAŞVURU YOKTU

Halen Avrupa ülkelerine çoğu FETÖ’cü 17 bini aşkın ilk başvuru bulunuyor. Bu tablo da Türkiye’yi iltica başvuru sayısında ilk 5 ülke arasına yükseltmiş durumda.

  • Türkiye’den AB ülkelerine yapılan ilk iltica başvurusu sayısının 17 bini aştığı, bu kişilerden çoğunun FETÖ üyelerinden oluştuğu, aralarında bir başka terör örgütü PKK üyelerinin de bulunduğu belirtildi. Türkiye’den 2016’da AB ülkelerine neredeyse hiç iltica başvurusu yokken Türkiye şu anda, vatandaşları iltica başvurusu yapan Suriye, Irak, Afganistan, İran, Pakistan, Nijerya, Arnavutluk, Venezuela gibi ülkelerle ilk sıralarda bulunuyor. Türkiye daha önce böyle bir listede yer almıyordu.
#FETÖ
#AB
#İltica

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.