Abiler ‘gözünle namaz kıl’ dedi

Yeni Şafak
Osman Özgan
04:005/08/2016, Cuma
G: 5/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

Darbe gecesi 50 kursiyer astsubayın FETÖ ile bağlantılı olduğu ortaya çıktı. Aynı evde kalan astsubaylar ifadelerinde, “Bizimle ilgilenen kişiler bana ‘namaz kılma ya da gözünle namaz kıl’ diyorlardı” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında tutuklanan 3 astsubayın ifadelerine ulaşıldı. MEBS Okul Komutanlığı'nda görev yapan 3 kursiyer astsubay, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek, önemli itiraflarda bulundu.



ÖRGÜT ABİSİ ÖĞRETMEN


Lise son sınıftan itibaren örgüt evlerinde kaldığını kaydeden astsubaylardan İ.Ü., askeri okula gittikten sonra da kalmaya devam ettiğini anlattı. Ankara'da görev başladıktan sonra da FETÖ'cülerin ayarladığı evde kalmaya başladıklarını ifade eden İ.Ü., “Bana 'namaz kılma ya da gözünle namaz kıl' diyorlardı” dedi. Kendisiyle ilgilenen örgüt abisinin darbe girişiminin gerçekleştiği hafta eve hiç gelmediğini söyleyen İ.Ü., “FETÖ gizlilik esasına göre çalışır, kimseye bir şey söylemezler" ifadelerini kullandı. M.G. ise, “Ankara'daki sorumlu kendisinin öğretmen olduğunu söyledi. Ancak nerede öğretmen olduğunu söylemedi” dedi.



ÇANTASINDAKİLERİ YAKTIRDI


Darbe girişiminden haberinin olmadığını savunan M.G. şunları kaydetti: “Bölük komutanının 186 kişinin içerisinden sadece 50 kişiyi çağırmasının sebebi bizim FETÖ ile bağlantımız olduğu düşüncesi olabilir” T.U. ise ifadesinde, astsubay okulu için gittiği Balıkesir'de kendisini örgüt abisinin karşıladığını ve örgüt evine götürdüğünü savundu.







#FETÖ
#Ankara
#MEBS Okul Komutanlığı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.