ABD, Türkiye’yi feda etmiş olur

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0013/08/2016, Cumartesi
G: 12/08/2016, Cuma
Yeni Şafak

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iade süreciyle ilgili ABD’den 4 kişilik heyetin 22 Ağustos’ta geleceğini söyledi. İade sürecini tüm dünyanın takip ettiğini belirten Bakan Bozdağ, “ABD, Gülen’i iade etmezse bir teröriste Türkiye’yi feda ettiği anlamını taşır” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade süreciyle ilgili ABD Adalet Bakanlığının 4 uzmanı Türkiye'ye gönderme kararı aldığını bildirdi.



Bozdağ, Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin sürecin devam ettiğini, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe teşebbüsünü Fetullah Gülen'in emir komutasında, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ona bağlı teröristlerce, bazı askerlerce ve dışarıdaki destekleriyle birlikte yapıldığı konusunda herhangi bir tereddüt olmadığını belirtti.



4 KİŞİLİK HEYET GELİYOR


Bozdağ, “Türkiye Adalet Bakanlığı ile ABD Adalet Bakanlığı arasında Fetullah Gülen'in iadesiyle ilişkili yazışmalar ve görüşmeler devam ediyor. ABD Adalet Bakanlığı yetkilileri dün itibarıyla 4 uzman kişiyi Türkiye'ye gönderme kararı aldı. 22 Ağustos'ta Türkiye'ye gelecekler. Bunlardan 3'ü Adalet Bakanlığı temsilcisi, biri de Dışişleri Bakanlığı temsilcisi. 23-24 Ağustos'ta buradaki muhataplarıyla görüşmeler yapacaklar” dedi.



DÜNYA TAKİP EDİYOR


Sürecin sağlıklı işlemesi için gayret ettiklerini anlatan Bakan Bozdağ, şöyle konuştu:


“Böylesi büyük bir suçu işleyen ve yüzlerce insanın ölümüne, 2 binden fazla insanın yaralanmasına, milletin, devletin zararına neden olan, bunca katilin cinayet işlemesinde talimatı olan birisini ABD'nin himaye edip etmeyeceğini bütün dünya yakından takip ediyor. Umarız sonunda ABD, Fetullah Gülen'i Türkiye'ye iade etme kararı verir. Biz iade etmesi gerektiğine inanıyoruz.”



ORTADA BİR SUÇ VAR


Bozdağ, “Ortada bir suç var ve bu suçun failinin Fetullah Gülen olduğu konusunda ABD yönetiminin de zerrece bir şüphesi olduğuna ihtimal vermiyorum. Türkiye ile ABD arasındaki dostluk, derin ve güçlü ilişkiler böylesi bir teröristi ABD'nin himayesine izin vermeyecek niteliktedir. Umarız ki bu dostluğun gereği, Fetullah Gülen en kısa sürede Türk adaletine teslim edilir” dedi.



DOSTLUĞÜN TESCİLİ OLUR


Bakan Bozdağ, “Ama sonuçta ABD yönetiminin vereceği karar siyasi bir karardır. İade kararı da sonuç itibarıyla siyasidir, iade etmeme kararı da siyasidir. Onun için bu karar, Türkiye'ye iade yönünde olursa Türkiye'nin dostluğunun, Türkiye-ABD ilişkilerinin güçlülüğünün ve iki ülke yararına olduğunun, ABD yönetimi tarafından da tescili anlamına gelir. Tersi ise bir teröriste, Türkiye'yi feda ettiği anlamı taşır” diye konuştu.



SİNYALLER OLUMLU


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da FETÖ elebaşının iadesiyle ilgili olarak sürecin devam ettiğini, darbe girişimine ilişkin dosyanın hazırlanma aşamasında olduğunu anlattı. ABD'den de bu konuda olumlu sinyaller almaya başladıklarını dile getiren Çavuşoğlu, ABD Adalet Bakanlığından bir heyetin 23-24 Ağustos'ta Türkiye'de görüşme yapacağını kaydetti.


#FETÖ
#Gülenin iadesi
#Bekir Bozdağ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.