|

ABD polisi protestoya izin vermedi

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in Pensilvanya’daki malikanesi bulunduğu sokağa gelen göstericilere ve basın mensuplarına sınırlı bir alan ayıran ABD polisi, kısa bir süre sonra alanda bulunan herkesi sokağın dışına çıkardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:12 - 17/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​ABD polisi protestoya izin vermedi
​ABD polisi protestoya izin vermedi

Sokağın iki başını tamamen kapatan polis, içeriye kimsenin girip çıkmasına izin vermedi. Halka açık bir alan olan sokağın sadece bir sakinin şikayeti üzerine ulaşıma kapatılması tepki çekti.

Teröristbaşı için
imza kampanyası

ABD’de yaşayan Türklerin, 15 Temmuz darbe girişiminin 1’inci yılında, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iadesi için Beyaz Saray’ın resmi internet sitesinde imza kampanyası başlattığı bildirildi. Türkler, “Adalet için Fetullah Gülen’i Türkiye’ye İade Edin” başlıklı bir imza kampanyası başlattı. Beyaz Saray’ın internet sitesindeki “Dilekçe” bölümünde açılan imza kampanyası metninde, 15 Temmuz’daki darbe girişimi gecesi yaşananlar anlatıldı ve darbe girişimini FETÖ’nün gerçekleştirdiğine vurgu yapıldı. Darbeye teşebbüs edenlerin 249 kişiyi öldürdüğü ve 2 bin 195 kişiyi de yaraladığı hatırlatılan metinde, “Tüm kesimlerden Türk milleti demokrasiyi savundu ve darbe girişimi geri püskürtüldü. Türkiye’de darbenin bastırılması tarihi bir andı” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, “ABD yönetiminin Fetullah Gülen’i Türkiye’ye en hızlı şekilde iade edeceğine inanıyoruz” denildi.

#ABD
#Türkiye
#FETÖ
7 yıl önce