|

ABD kanalında FETÖ propagandası

Firari FETÖ’cüler Emre Uslu ile Adem Yavuz Arslan, ABD Kongresi’nin fonladığı Arapça yayın yapan El Hurra kanalında Türkiye’ye kin kustu. El Hurra’nın Türkiye aleyhindeki FETÖ propagandalarını ekrana taşıması tepki çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2018 Pazar
Güncelleme: 03:34 - 11/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
FETÖ firari üyeleri Emre Uslu ile Adem Yavuz Arslan, her platformda Türkiye’yi karalamayı sürdürüyor.
FETÖ firari üyeleri Emre Uslu ile Adem Yavuz Arslan, her platformda Türkiye’yi karalamayı sürdürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) firari üyeleri Emre Uslu ile Adem Yavuz Arslan, her platformda Türkiye’yi karalamayı sürdürüyor. ABD Kongresi tarafından fonlanan ve Ortadoğu ile Kuzey Afrika ülkelerinde Arapça yayın yapan El Hurra TV kanalının, Uslu ve Arslan’nın Türkiye aleyhindeki propagandalarını ekrana getirmesi tepkiye neden oldu. ABD’nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesine uydu üzerinden yayın yapan TV kanalı El Hurra, FETÖ firarileri Arslan ve Uslu ile yaptığı röportajları yayınladı.

TÜRKİYE’YE KİN KUSTULAR

İki FETÖ firarisinin Türkiye aleyhindeki çirkin propagandalarını geniş bir şekilde izleyicilerine ulaştıran El Hurra, Arslan ve Uslu ile yaptığı röportajları özet video halinde Twitter hesabından da paylaştı. Söz konusu paylaşımın altına yorum yapan kişiler röportajlara sert tepki gösterdi. Birçok takipçi de firari FETÖ mensuplarına televizyon kanalında yer verilmesini kınadıklarını belirtti. ABD Kongresi'nin fonladığı El Hurra’nın, Arslan ve Uslu’nun Türkiye aleyhindeki propagandalarını yansıtan röportajlarıyla neyi amaçladığı sorusu cevapsız kaldı.

İZLEYİCİ KİTLESİ DÜŞÜK

ABD’nin Irak’ı işgalinden sonra Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki Arapça konuşan ülkelere “Amerikan bakış açısını yansıtması amacıyla” 2004 yılında dönemin ABD Başkanı George W. Bush tarafından kurdurulan ve Kongre tarafından fonlanan El Hurra, büyük bütçesine rağmen düşük izleyici kitlesine ulaşmasıyla Amerikan siyasi çevrelerinde eleştiri topladı.

EN PAHALI DIŞ YAYIN

Bütçesi ABD Kongresi'nce sağlanan Uluslararası Yayıncılık Dairesi (Broadcasting Board of Governors) kontrolü altında faaliyet gösteren El Hurra, Virginia merkezli olarak 25 ülkeye uydu üzerinden yayın yapıyor. El Hurra'nın, “El Cezire'nin Arap dünyası üzerindeki etkisini azaltmak” amacıyla kurulduğu ABD medyasında yoğun bir şekilde işleniyor. El Hurra, “ABD yönetimi eliyle kurulan en pahalı dış yayın projesi” olarak nitelendiriliyor.

  • 'IRAK İŞGALİ ' DİYEMEDİ
  • Kongre kayıtlarına göre 2017 mali yılında, ABD’nin devlet televizyon kanalı sayılan Voice of America (VOA) için toplamda 224 milyon dolar ayrılırken, El Hurra için 112 milyon dolarlık bütçe belirlendi. İsrail-Filistin sorunu, ABD-İran ilişkileri ve Ebu Gureyb Hapishanesi ile ilgili yayınları gibi birçok başlıktan dolayı Arap dünyasında sert eleştirilere maruz kalan El Hurra, ABD’nin Irak’ı işgaliyle ilgili yayınlarında “işgal” kelimesini kullanmamasıyla da biliniyor.

#FETÖ
#Adem Yavuz Arslan
#Emre Uslu
6 yıl önce