|

ABD kaç kişiyi aramış

Türkiye’deki ABD temsilciliklerinin, vizesi iptal olan Türk vatandaşlarından kimleri aradığı merak konusu oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/04/2017 суббота
Güncelleme: 07:02 - 1/04/2017 суббота
Yeni Şafak
Bekir Bozdağ
Bekir Bozdağ

15 Temmuz darbe girişimini teröristbaşı Fetullah Gülen adına yöneten ‘FETÖ hava kuvvetleri imamı’ Adil Öksüz’ün, 21 Temmuz’da ABD konsolosluğunca arandığı ortaya çıkmış, elçilik bu durumu, “Öksüz’ü vizesinin iptal edildiğini bildirmek için aradık” şeklinde açıklamıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sözkonusu eylemin karanlık noktalarına dikkat çekti. Nevşehir’de gazetecilerin bu yöndeki sorusu üzerine Bozdağ, “ABD Büyükelçiliği bugüne kadar pek çok Türk vatandaşının vizesini iptal etti. Ben merak ediyorum şu ana kadar ABD Büyükelçiliği vizesini iptal ettiği Türk vatandaşlarından kaç kişiyi aramıştır? Aradığı isimlerden bazılarını açıklayabilir mi, sakıncası, gizliliği yoksa?” dedi.

BUNUN DAHA ÖRNEĞİ YOK

Vatandaşlara bir de çağrıda bulunan Bozdağ, vizesi iptal edilip de ABD'lilerce aranan birisi varsa ortaya çıkmasını istedi. Bozdağ, “ABD vizesi iptal edilip de ABD Büyükelçiliği tarafından ‘vizeniz iptal edilmiştir’ diye bilgi verilen, aranılan, vizesi iptal edilmiş tek bir Türk vatandaşı var mı yok mu? Bu da çok çok önemli. Bunun da bir örneği yok” diye konuştu. Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın ABD merkezli 17/25 Aralık darbe girişiminin devamı kapsamında New York’ta gözaltına alınmasını da eleştiren Bozdağ, şunları söyledi:

HAKİMİ SAVCISI FETÖ'CÜ

“Sayın Atilla daha önce de ABD’ye gidip geldi, böyle bir muameleyle karşılaşmadı. New York’ta eski savcı Preet Bharara-FETÖ ortaklığıyla başlatılan soruşturma siyasidir. Türkiye’de 17 Aralık’ta FETÖ’nün yapmayı başaramadığı hukuk darbesinin, New York'ta bir savcı eliyle FETÖ ortaklığında yürütülmesidir. Zarrab (Rıza Sarraf) dosyasının yargılamasını yapan Richard Berman isimli hakim de 2014 Mayıs'ında FETÖ organizasyonuyla Türkiye’ye getirildi. Düşünün, yargılamayı yapan da bu. Çok açık bir siyasal operasyon. İddia var delil yok.”

#Adalet Bakanı
#Bekir Bozdağ
#15 Temmuz
#FETÖ
7 лет назад