ABD heyeti Gülen için gelecek

Yeni Şafak
04:0031/12/2018, Pazartesi
G: 31/12/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Gülen'in iadesi için Amerika’dan bir heyetin Türkiye’ye geleceğini söyledi. Gül, “Biz hukuk devleti gereği bu terör elebaşının iadesini ümit ediyoruz” dedi. Hakim/Savcı yardımcılığı hakkında da bilgi veren Gül, “Belli bir süre hakim nezaretinde tecrübe kazanalar sınavı geçerse cübbeyi giyecek” diye konuştu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CNN Türk’te katıldığı programda gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi ile ilgili olarak Amerika’dan Türkiye’ye bir heyetin geleceğini açıklayan Gül, Türk yargı sisteminde ilk kez uygulanacak olan Hakim/Savcı yardımcılığı hakkında bilgi verdi. Sitem ile birlikte fakülteden mezun olanların Hakim ve Savcıların nezaretinde tecrübe kazanacaklarını dile getiren Gül, sınavı kazan adayların cübbelerini giyeceklerini ifade etti .

İADESİNİ ÜMİT EDİYORUZ

Nafaka ödenmesi konusunda başlayan tartışmalara yanıt veren Gül, Aile Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı, süresiz nafaka sisteminin değiştirilmesi için çalışma yürüttüğünü söyledi. Gül özetle şunları söyledi: Yapılan görüşmelerde mesafe alınmış değil şu an itibarıyla. Ama tamamıyla reddedilmiş de değil. ‘Başvurunuzu reddediyoruz’ şeklinde yazı ya da temas da yok. Elde ettiğimiz yeni delilleri ABD’ye ulaştırıyoruz. ABD’de şu an hem savcılık hem idari soruşturma var. Yakın zamanda ABD’li yetkililer Türkiye’ye gelecek. Adli yardımlaşma çerçevesinde bir temas söz konusu. Biz hukuk devleti gereği bu terör elebaşının iadesini ümit ediyoruz. Türkiye’de idam cezası yok. İadenin gerçekleşmesi önünde hiçbir engel olmadığını söylüyoruz.

YARDIMCI HAKİM VE SAVCI GELİYOR

Hukuk fakültesi sayılarının öğrenci sayılarının azaltılması, daha nitelikli öğrencilerin gideceği bir sistemi hocalarımızla da araştırıyoruz. Hakim yardımcılığı savcı yardımcılığı sistemini getiriyoruz. Belli bir dönem hakim nezaretinde belli bir tecrübe kazandıktan sonra hakim adayının kürsüye çıkması. Sonrasında bir sınava daha girecek. Kazanırsa hakim olacak. Kazanamazsa hakim yardımcısı savcı yardımcısı olarak devam edecek.

Bu konu (Cemal Kaşıkçı cinayeti) Birleşmiş Milletler dahil uluslararası tüm mekanizmalar dahil nereye gitmesi gerekiyorsa Türkiye olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız, asla bu konu kapatılmayacak. Temel yaşam hakkına, bir insan hayatına kastedilen bir meselenin Türkiye olarak sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. (Af tartışmaları) Asla toplumu rahatsız edici bir af çalışması olmayacak. Ancak infaz düzenlemesi konusunda olur mu olmaz mı çalışmalar devam ediyor. Elbette siyasetin vereceği bir karar.”

  • Süresiz nafaka konusu Meclis’te
  • Nafaka konusunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile çalışma yaptıklarını anlatan Gül, "Elbette çok ciddi anlamda ele alınması gereken bir konu. Taraflardan birini de mağdur etmeye yol açmadan bu husus enine boyuna tartışılıyor. Aile Bakanlığımızın da bu konudaki yönetiminde bu süreç, yakın zamanda yine nasıl bir çerçeve çizileceği belli olacaktır. Elbette konu Meclis'in takdirinde olan bir konu ama Aile Bakanlığı ile çalışmaların tam nihayete ermesi ve gerçekten kamuoyunda tüm tarafları memnun edecek bir çalışmayı biz de arzuluyoruz. Bu konuda bir çözüm ya da bir masaya yatırılması ama yeni mağduriyetlere de yol açmaması da önemli. Umarım yakın zamanda bu konu netleşmiş olur." diye konuştu.
#Abdülhamit Gül
#FETÖ
#İade
#Süresi Nafaka
#Cemal Kaşıkçı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.