|

ABD Elçiliği yalan söyledi

ABD Büyükelçiliği, MİT TIR'larının durdurulmasından bir gün sonra FETÖ’nün sivil imamı Bayram Andaç’ın kendilerini telefonla aramasına ilişkin “Savcılık bizden bilgi istemedi” açıklaması yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, büyükelçiliği belgeyle yalanladı. 30 Haziran’da gönderilen yazının dün 15.26’da teslim alındığı bildirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 05:04 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​ABD Elçiliği yalan söyledi
​ABD Elçiliği yalan söyledi

ABD Büyükelçiliği MİT TIR’ları iddianamesine ilişkin yalanlarla dolu açıklama yaptı. İstanbul Başsavcısı İrfan Fidan’ın, “MİT TIR’larının durdurulmasının ardından şüpheli ‘imam’ların ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu'yla telefon görüşmesi yaptıkları, bu görüşme içeriklerinin ABD Başkonsolosluğu’na sorulduğu” şeklindeki ifadelerine ABD Büyükelçiliği cevap verdi.


İLETİŞİME GEÇMEDİLER

Elçilikten yapılan açıklamada “Fethullah Gülen’e yakın kişiler tarafından telefonla arandığına dair basında yer alan haberlerin aksine, bu hususla ilgili olarak büyükelçilik ve başkonsolosluktan herhangi bir bilgi talebinde bulunulmamış ya da savcı tarafından bu temsilciliklerimizle iletişime geçilmemiştir” denildi. “Söz konusu iddiaları doğrular nitelikte hiçbir bilgiye sahip değiliz" diyen elçilik, "ABD Adalet Bakanlığı ve ABD’nin diğer ilgili kurumları, geçtiğimiz yıl meydana gelen darbe girişiminin araştırılması ve faillerin adalete teslim edilmesi hususunda Türk mevkidaşlarıyla yakın iletişim halinde çalışmaya devam etmektedirler” ifadelerini kullandı.


15.26’DA TESLİM ALMIŞLAR

Açıklamaya Başsavcı İrfan Fidan’dan jet yanıt geldi. Yazının 30 Haziran’da gönderildiğini belirten Fidan, elçiliğie gönderilen yazının dün saat 15.26 itibarıyla Büyükelçilik tarafından teslim alındığını bildirdi. Büyükelçilik yetkilileri de açıklamanın hatalı olduğunu anlamaları üzerine Başsavcılığı aradı. Elçilik , “Yazı ulaştı” açıklamasını yaptı.

#ABD Büyükelçiliği
#MİT TIR'ları
#FETÖ
7 yıl önce