9 Ocak 2019 Çarşamba gün sonu haberleri

Yeni Şafak
20:139/01/2019, Çarşamba
G: 9/01/2019, Çarşamba
Yeni Şafak
9 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberleri
9 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tüm FETÖ'cülere sesleniyorum, artık sonunuz geldi' dedi. Bakan Kurum, ücretli poşetlerle ilgili yeni düzenleme yapıldığını açıkladı. Milli Savunma Bakanı Akar Rus mevkidaşı Şoygu ile görüştü. Bakan Albayrak, yarın KOBİ'lerle ilgili çok önemli bir kredi paketinin açıklanacağını söyledi. 9 Ocak 2019 Çarşamba gününün öne çıkan haberlerini derledik.


Erdoğan: Artık sonunuz geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda konuştu. Erdoğan, "31 Mart kampanyasında bez torba ve file ile kampanya yapacağız. Asla naylon poşet kullanmayacağız" dedi. Erdoğan, "Tüm FETÖ'cülere sesleniyorum, artık sonunuz geldi. Gidecek yeriniz, atacak adımınız kalmadı" ifadelerini kullandı.


Kremlin'den Erdoğan açıklaması

Kremlin "Erdoğan'ın çok yakın zamanda Rusya'yı ziyaret etmesi bekleniyor. Henüz netleşmiş bir tarih yok" açıklamasında bulundu.


Bakan Albayrak: Yarın açıklayacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısında, "Yarın TBB ve 12 banka katılımıyla KOBİ'ler için çok önemli bir kredi paketi açıklayacağız" dedi.


Milli Savunma Bakanı Akar Rus mevkidaşı Şoygu ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Akar Rus mevkidaşı Şoygu ile görüştü. İkilinin görüşmesinde, bölgesel konular ve Soçi mutabakatı ele alındı.


Ücretli poşetlerin bir yüzünde sıfır atık logosu kullanılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, plastik poşetlerin ücretlendirilmesine ilişkin "Poşetlerin bir yüzeyinde çevreci slogan ve sıfır atık logosu kullanımını zorunlu hale getirdik. Marka ve logolar, poşetin tek yüzeyinde yer alacak ve alanın yüzde yirmisini geçemeyecek" dedi.


Günlük doğal gaz tüketiminde rekor kırıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Türkiye'de dün 245 milyon metreküpü aşkın doğal gaz tüketilerek tüm zamanların rekorunun kırıldığını ve talebin kesintisiz karşılandığını bildirdi.


Hastanede skandal: Türk kadın hastaların görüntüsü Rus sitesinde çıktı

Bir doktor tarafından meme muayenesi sırasında gizlice çekilen çok sayıda kadının görüntüsü, Rusların kurduğu bir arkadaşlık sitesinde paylaşıldı. Skandal, her şeyden habersiz olan kadınlardan birine ulaşılmasının ardından ortaya çıktı. Kadınların görüntüsünü çektiği belirlenen doktor gözaltına alındı.


Hazine'den tahvil ihracı için 3 bankaya yetki

Hazine ve Maliye Bakanlığı dolar cinsi tahvil ihracı için 3 bankaya yetki verdi. Citigroup, Deutsche Bank ve JP Morgan'ı yetkilendiren Bakanlığın yetki verdiği dolar cinsi tahvil ihracında vade ise 10 yıl olarak belirledi.


Sinemadaki krizi çözecek yasa Meclis'te kabul edildi

Film yapımcılarıyla dağıtım şirketlerini karşı karşıya getiren krize çözüm olacak sinema kanun teklifi, TBMM’de görüşüldü. Sinema sektöründe yapımcılar ile salon işletmecileri arasındaki promosyon krizine çare olacağı belirtilen 8. maddesi komisyondan aynen geçti.


10 ile kuvvetli sağanak uyarısı

Günlerdir yurdun birçok ilinde etkili olan kar yağışı çoğu ilde yerine yağmura bıraktı. Meteorolojinin son hava durumu tahminlerine göre, bu gece saatleriyle yarın Balıkesir'in batısı, Çanakkale'nin güneyi, İzmir ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ'ın batısı, Çanakkale il merkezi, Muğla ve Manisa çevrelerinde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.


ABD da
ha ileri giderse NATO çatlar

Türkiye'nin Suriye harekatına yönelik açıklamalarıyla tepki çeken ABD yönetiminin 'harekat için öne sürdüğü şartlar' tartışılmaya devam ediyor. ABD yönetiminin 'Bizden habersiz harekete geçmeyin' açıklamasının ardından Erdoğan'ın 'Ulusal güvenliğimiz tartışmaya kapalı. Her an harekete geçebiliriz' demecinin önemine vurgu yapan uzmanlar, "ABD'nin bir adım ileriye gidip sahada Türk askeriyle karşılaşma ihtimalinde bu iş NATO'nun bekasına kadar gider' görüşünde.


Giresun hapishanesinden film gibi kaçış

Giresun E tipi Kapalı Cezaevi'nde 12 yıldır yatan ve iki kez müebbet hapis cezasına çarptırılan ağabeyini cezaevinden film sahnelerini aratmayan taktikle kaçırdı. Abi-kardeş polislerin özel operasyonuyla kaçtıkları Of'ta kıskıvrak yakalandı.


Hindistan'da bölücü yasa onaylandı

Hindistan'da meclis, tartışmalı 'vatandaşlık' yasasını onayladı. Yasa, Hindistan'a giren Afganistan, Bangladeş ve Pakistan’dan gelen Müslümanlar hariç azınlık göçmenlerine Hindistan vatandaşlığı verme kararını kapsıyor.


Mustafa Sarıgül'den İnönü'ye tehdit iddiası: Üç çocuğunu öldürürüz

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile dönemin belediye başkan yardımcısı olan oğlu Emir Sarıgül'ün, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'ye hakaret ile tehdit ettikleri iddiasıyla toplam 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada 3 belediye çalışanı tanık olarak dinlendi. Tanıklardan Özel Kalem Müdürü Taner Biçel, "Asker kökenli kırk yıllık devlet memuruyum. Hayri İnönü, Sarıgüller tarafından 'üç çocuğunun öldürmekle tehdit edildiğini' söyledi" dedi.


Palu ailesine gözaltı kararı

Türkiye'nin konuştuğu Palu ailesiyle ilgili polis harekete geçti. Kocaeli Körfez Başsavcılığı cinayet suçlamasıyla Palu ailesi fertleri hakkında gözaltı kararı verdi. Gözaltının Meryem ve Melike Tahnal cinayeti ile ilgili olduğu iddia ediliyor. Havva, İsa, Ayşe Melek ve Harun Palu emniyete götürüldü. Canlı yayında Tuncer ve Emine Ustael de kasten adam öldürme suçundan gözaltına alındı.





#Recep Tayyip Erdoğan
#İstanbul
#Gün Sonu

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.