9 Havacı itirafçı oldu

Haber Merkezi
04:0024/10/2018, Çarşamba
G: 24/10/2018, Çarşamba
Yeni Şafak
Şüphelilerden 9'u etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itirafçı oldu.
Şüphelilerden 9'u etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itirafçı oldu.

FETÖ'nün Hava Kuvvetleri’ndeki yapılanmasına yönelik soruşturmada yakalanan 27 kişiden 9'u itirafçı oldu. Şüpheliler, örgüt imamlarını teşhis etti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Ekim'de, FETÖ'nün "mahrem imamlarıyla" irtibatlı oldukları iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen 33'ü üsteğmen, 3'ü teğmen 36 kişiyle ilgili soruşturma devam ediyor.

ANKARA’DA 27 ASKER GÖZALTINA ALINDI

Aralarında pilotların da bulunduğu şüphelilerden 27'si, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 18 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. İfade işlemleri için emniyete getirilen şüphelilerden 9'u etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itirafçı oldu.

MAHREM İMAMLARI TEŞHİS ETTİLER

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüpheliler, örgüte ilişkin bildiklerini anlattı. Şüphelilerin, örgütle bağlantısını bildikleri askerlerin isimlerini verdiği, örgütteki "mahrem imamlarını" da teşhis ettiği öğrenildi. Mahkemeye sevk edilen 9 itirafçı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

#FETÖ
#İtiraf

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.