|

88 diplomatın ilişiği kesildi

Mevlüt Çavuşoğlu, görevden alınan 2 büyükelçi de dahil olmak üzere merkezde bulunan 88 kişinin bakanlıkla ilişiğini kestiklerini belirtti. FETÖ soruşturması nedeniyle Kazan'daki bir görevlinin de Japonya'ya kaçtığını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 01:58 - 29/07/2016 Cuma
AA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbe kalkışmasında FETÖ'cü askerlerin hedefi haline gelen ve 43'ü özel harekatçı 50 polisin şehit olduğu Gölbaşı Özel Harekat Merkezi'ne ziyaret etti. Merkeze karanfil bırakıp dua eden Çavuşoğlu olayın yaşandığı gece hakkında bilgi aldı. Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, emniyet ve ilgili kurumlardan aldıkları bilgiler doğrultusunda FETÖ'yle mücadele kapsamında çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.



BİR GÖREVLİ KAÇTI


Bakan avuşoğlu, görevden alınan 2 büyükelçi de dahil olmak üzere merkezde bulunan 88 kişinin ilişiğini kestiklerini söyledi. Bakan Çavuşoğlu, “Biz her türlü adımı titizlikle atıyoruz. Bir komisyon oluşturduk. Bu çalışmaları sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde yine bakanlığımızda öyle görünüyor ki ilişiği kesilecek kişiler de var. 88 kişinin içinde bu 2 büyükelçi de var. Birkaç tane büyükelçiyle ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. İlaveten almamız gereken bilgiler var” diye konuştu. Bakanlıktaki bazı FETÖ mensuplarının yurt dışına kaçma girişiminde bulunduğunu da söyleyen Çavuşoğlu, FETÖ soruşturması nedeniyle Türkiye'nin Kazan Başkonsolosluğundaki bir görevlinin Japonya'ya kaçtığını ifade etti.



İNANMAK İSTEMEDİLER


“Dışişleri Bakanlığı'nın da bu hainlerden temizlenmesi gerekiyor” diyen Çavuşoğlu şöyle devam etti: “Biz tüm programlarımız ile birlikte FETO terör örgütünün ne olduğunu, bulunduğu ülkelerde nasıl bir yapılanmanın içinde olduğunu muhataplarımıza iletiyoruz. Biz yıllarca, özellikle 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra gerek Avrupa Birliği, gerek Uluslararası konseyler, gerekse Uluslararası örgütler ve ülkelere bu terör örgütünün yapılandığı yerlere isimler vererek anlatıyorduk. Özellikle Avrupalı dostlarımız hiç bir zaman bu varlığı kabul etmek istemediler.”


#Mevlüt Çavuşoğlu
#FETÖ
8 yıl önce