|

86 general cezaevinde

FETÖ’nün kanlı darbe girişimine ilişkin soruşturmada bugüne kadar 118 general ve amiral gözaltına alındı. 86 general ve amiral çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İstanbul’da ise 12 general ve bir amiralin de bulunduğu 437 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:38 - 20/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün kanlı darbe girişimiyle ilgili yurt genelinde 118 general ve amiral gözaltına alındı. FETÖ mensubu askerlerin 15 Temmuz Cuma akşamı başlattığı darbe girişimi engellenirken, Türkiye genelinde başlatılan soruşturmalar çerçevesinde, aralarında generallerin de bulunduğu çok sayıda asker yakalandı. Gözaltına alınan darbe girişimcilerinin bir bölümünün sorguları devam ederken bir bölümü adliyeye sevk edildi. 86 general ve amiral çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



İSTANBUL'DA 437 TUTUKLU


İstanbul ayağı Cumhuriyet Başsavcı vekili İrfan Fidan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Emniyet'teki işlemleri sona eren darbeci askerler peyder pey Çağlayan Adliyesi'ne sevk ediliyor. Bu kapsamda İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 1185 şüpheliden aralarında üst düzey generallerin de bulunduğu 437 şüpheli tutuklandı. Savcılık ve nöbetçi hakimliklerde 1050 şüphelinin işleminin devam ettiği bildirildi. İstanbul'da 2 bin 327'si asker, polis ve sivil vatandaş, 229'u hakim ve savcı olmak üzere 2 bin 556 kişi gözaltına alınmıştı.



JANDARMA ALAY KOMUTANI CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ


Tutuklananlar arasında İstanbul Jandarma Alay Komutanı Albay Gürcan Sercan, yardımcısı Albay Haydar Yalın, Marmara Boğazlar Bölge Komutanı Yavuz Geçim tutuklandı. Albay Gürcan Sercan'ın darbe girişiminin başarısız olmasından hemen sonra komutanlıkta imha girişimine başladığı ortaya çıkmıştı. Sercan'ın birliğindeyken darbe başarısız olunca yanındaki harddiski imha etmeye çalıştığı, hard diski kurşunladığı belirlenmişti. Hard disk incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.


#FETÖ
#Fetullahçı Terör Örgütü
8 yıl önce