|

80 milyonla destan yazdık

ABD destekli bir grup FETÖ üyesi askerin giriştiği darbe girişimi milyonların sokağa dökülmesiyle engellendi. İhanet şebekesinin kullandığı askeri araçları vatandaşlar yollarda durdurdu. 7’den 70’e herkes tankların önüne geçip cuntacıların geçişine izin vermedi. 80 milyon kader birliği yapıp ülkeye sahip çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 22:01 - 16/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye'nin 81 ilinde vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimine tepki göstermek için cadde ve sokaklara akın etti. Kimi


Meclis'i, kimi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni, kimileri abluka altına alınan valilikleri, kimi de emniyet binalarını korudu. Çok sayıda vatandaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Milletime çağrı yapıyorum; meydanlara gelin, meydanlarda bunlara en güzel cevabı verelim. Bu darbe girişiminin başarılı olacağına inanmıyorum. Tarih boyunca darbecilerin hiçbiri başarılı olamamıştır” açıklaması üzerine sokaklara çıktı.



HERKES SOKAĞA İNDİ


Askeri kalkışmayı protesto eden vatandaşlar, hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine slogan attı. Yaralılar, hastaneye götürülmek üzere ambulanslara bindirildi. Ambulansa yaralı askerlerin de alınmasına tepki gösteren vatandaşlar, ambulansların gidişine izin vermeyerek camlarını kırdı. İstanbul ve Ankara'da silahlı kalkışmaya isyan eden halk, ellerindeki Türk bayraklarıyla kadın erkek, çocuk yaşlı demeden sokaklara indi.





MİLLİ İRADEYE KURŞUN


Vatandaşlar, daha sonra Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne doğru hareket etti. Bir grup vatandaş da yaralı polislerin kaldırıldığı Hasvak Devlet Hastanesinin önünde toplandı. Polatlı Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar da darbe girişimi yapanlara tepki gösterdi. Vatandaşlar, meydandan Topçu ve Füze Okul Komutanlığı nizamiyesine yürüdü. Beypazarı'nda ise belediye hoparlöründen “Demokrasiye sahip çıkalım. Milli iradeye kurşun sıkılmaz” şeklinde anonslar yapıldı. Hanlarönü Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti.



TANKLARIN ÖNÜNE


İstanbul'un çeşitli noktalarında toplanan vatandaşlar, askeri kalkışmaya gece boyunca tepki gösterdi. Beşiktaş'ta binlerce insan, askeri darbe girişimine karşı demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara indi. Balmumcu-Gayrettepe Sabah Gazetesi ve ATV binası önünde toplanan vatandaşlar, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” sloganı attı.



KIŞLAYA YÜRÜYÜŞ


Malatya'da vatandaşlar, orduevi ve 2. Ordu Komutanlığı önüne doğru yürüyüşe geçti. Bir süre orduevi önünde duran vatandaşlar, “Ordu bizim, asker bizim” sloganları attı. Sakarya Valiliği önüne tank ve askeri araçlarla gelen askerlerle vatandaşlar arasında yaşanan arbedede yaralananlar oldu. Tank ve askeri araçlar ile askerlerin silahları vatandaşlarca ele geçirildi.


#İstanbul
#Ankara
#Darbe girişimi
#FETÖ
8 yıl önce