EDISYON:

8 yıl sonra deşifre oldular

Oğuzhan Ürüşan
04:0026/06/2024, Çarşamba
G: 26/06/2024, Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

FETÖ’nün güncel yapılanmasına bir darbe daha. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki mahrem yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturmada, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana TSK içinde deşifre olmadan kalmayı başaran 14 şüphelinin izine ulaştı.

1’i mahrem imam, 14'ü aktif görevde, 8'i daha önce ihraç edilmiş subay/astsubay/uzman çavuş ve askeri okullardan ilişiği kesilmiş 1 askeri öğrenci olmak üzere 24 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Ankara merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı içinde yapılanmaya çalışan FETÖ unsurlarının mahrem imamı dahil şüphelilerin tamamı gözaltına alındı.

Pazarda buluşmuşlar

Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nca elde edilen bilgilere göre, mahrem imamlarıyla kriptolu görüşme yöntemiyle irtibat kurduğu belirlenen askerlerin bu zamana kadar nasıl hiçbir takibe takılmadıkları da tespit edildi. FETÖ’cü askerlerin kendilerini gizlemek amacıyla çeşitli market ve pazar yeri gibi umuma açık yerlerde buluşup haberleştikleri öğrenildi.



#FETÖ
#Operasyon
#Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.