8 ilde 52 adrese eş zamanlı baskın

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:003/09/2016, Cumartesi
G: 3/09/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

Kırklareli'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 160 polisin katıldığı şafak operasyonuyla aralarında 'il imamı' Şuayip Beyazıt'ın eşi Emine Mine Beyazıt ve öğretmenlerinde bulunduğu 40 şüpheli gözaltına alındı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz'un koordinesinde süren FETÖ/PDY soruşturmasında polis ekipleri dün sabah şafak operasyonu düzenledi.



YİNE 1 DOLAR BULUNDU


Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nden 7 müdür yardımcısı, 2 emniyet amiri ve 161 polis memurunun katıldığı operasyonlarda 52 ayrı adrese sabah 06.00 sıralarında eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Kırklareli'nde FETÖ'ye ait dershanelerde görev yapan öğretmen, hizmetli ve güvenlik görevlilere yönelik düzenlenen operasyon aralarında 'il imamı' Şuayip Beyazıt'ın eşi Emine Mine Beyazıt'ın da bulunduğu 25'i kadın 40 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde aramalar yapılırken, Beden Eğitimi öğretmeni Bahar Sevim'in evinde 1 dolarlık banknot ele geçirildi.



BİR KİŞİ ABD'YE KAÇMIŞ


FETÖ'ye ait dershanede hizmetli olarak çalışan 47 yaşındaki Erdal Burhan'ın Babaeski İlçesi'nde evinde yapılan aramada ise FETÖ/PDY elebaşısı Fetullah Gülen'in hasta yatağında yatarken görülen fotoğrafı ve altında 'şifa' olması için okunması gereken dua ele geçirildi. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen bir şüphelinin ise Amerika Birleşik Devletleri'ne kaçtığı belirlendi.


#Kırklareli
#FETÖ
#PDY

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.