8 Ekim 2018 Pazartesi gün ortası haberleri

Yeni Şafak
12:158/10/2018, Pazartesi
G: 8/10/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
8 Ekim 2018 Pazartesi gününün öne çıkan haberleri.
8 Ekim 2018 Pazartesi gününün öne çıkan haberleri.

Ataşehir Belediyesi'nde başlatılan yolsuzluk operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı. Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ihtimali güçlendi. Emniyet birimlerinin araştırması sürüyor. 8 Ekim 2018 Pazartesi gününün öne çıkan haberlerini derledik.



Ataşehir Belediyesi'nde yolsuzluk operasyonu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "ihaleye fesat karıştırmak" ve "resmi belgede sahtecilik" olaylarını gerçekleştirerek kamuyu zarara uğrattığı iddia edilen Ataşehir Belediyesi çalışanı 5 kişi ve 1 iş adamı hakkında gözaltı kararı verdi.

Süresiz nafaka kadınları da mağdur ediyor

Süresiz nafakanın kaldırılması yönündeki tartışmalarına karşı çıkanların temel argümanlarından olan 'kadın mağduriyeti' yeni kurulan yuvaları da dağılmanın eşiğine getiriyor. Eşleri nafaka ödeyen kadınlarda 'Bizim yuvamızın rızkının başka bir kadına ödenmesi evliliklerimizde sıkıntıya yol açıyor' görüşü hakim. Yenisafak.com’un özel yazı dizisinin üçüncü ve son bölümünde nafaka ödemek için geceleri inşaatlarda ek iş yapan bir polis memuru ile yeni eşinin çektiği sıkıntılara ışık tuttuk.

'Cemal Kaşıkçı DEAŞvari bir eylemle öldürüldü'

Riyad yönetimi, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra tüm diplomatik, hukuki ve insani teamüllere aykırı şekilde alıkoyduğu gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın durumuna ilişkin tatmin edici cevap vermiyor. Kaşıkçı’nın gazeteci dostu Turan Kışlakçı, “Kaşıkçı vahşice öldürüldü. Hepimizin başı sağ olsun” dedi. Türk-Arap Medya Derneği Başkanı Kışlakçı, gıyabi cenaze namazı için hazırlık yaptıklarını açıkladı. Bundan sonra dünya vicdanı ile S. Arabistan’ın karşı karşıya geleceğini ifade eden Kışlakçı, “Konsolosluk binasında mı öldürüldü?” sorusuna, “Verilen bilgilere göre öyle. Bu, DEAŞvari bir eylem” cevabını verdi.

'Yeniden kayyum atarız'

Kızılcahamam'da Toplu Açılış Töreni'nde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröre bulaşmış olan kişiler tekrar sandıktan çıkacak olursa, anında gereğini yapıp kayyum atarız" dedi.

Somali muhafızları yemin etti

TSK’nın yurt dışındaki en büyük askeri eğitim merkezi olan “Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı”nda (STGK) yeni dönem açıldı. 185 kişilik grup, subay ve astsubay okullarında eğitim görecek. STGK’dan mezun olan 47 astsubay ise yemin ederek göreve başladı. Somali Silahlı Kuvvetler Komutanı Tahir Adem Ilmi, burada eğitim gören askerlerin geleceğin komutanları olacağını söyledi.

Bu kez patates toplamadı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, son ziyareti sırasında patates tarlalarını ziyaret ettiği için kendisine vakit ayıramayan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile bu defa görüşebildi.

Kafaları cinliğe basıyor

FETÖ’nün yargılamaları takip eden bir birim kurduğu ortaya çıktı. MİT TIR’ları davasıyla ilgili taktiklerin paylaşıldığı ByLock yazışmalarında, “önce hakkında en az kayıt bulunan kişinin tahliyesinin istenmesi, sonra da ‘geçen celse filanı bıraktınız, bizim ondan ne farkımız var’ denilerek yeni gedik açılması” talimatı verilmiş.

İcrayla kızı alınan babaya uzaklaştırma

Bağcılar'da geçtiğimiz aylarda icra yolu ile kızı kendisinden alınırken çekilen görüntülerle Türkiye'yi ayağa kaldıran Metin Ç. hakkında boşanma aşamasındaki eşi uzaklaştırma kararı aldırdı.

Muharrem İnce'nin İstanbul şartı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, daha önce yaptığı açıklamalarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayacağını belirtmişti. Ancak CHP kulislerine yansıyan son gelişmeye göre İnce, İBB adayı belirlenirken, parti üyelerinin oy kullanacağı “ön seçim” yönteminin uygulanması halinde adaylığını koyabileceği iddia edildi.

Şampiyonun ayıyla güreştiği görüntüler



#Yeni Şafak
#Gün Ortası
#Haber
#Manşet

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.