73 havacıya ihraç

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:008/09/2016, Perşembe
G: 8/09/2016, Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) temizlik devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı, FETÖ darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında Hava Kuvvetleri Komutanlığından (HKK) 73 askeri personelin daha TSK ile ilişkisinin kesildiğini bildirdi. Bakanlık, ihraç kararını resmi Twitter hesabından duyurdu.



TEMİZLEDİKÇE GÜÇLENİYORUZ


FETÖ soruşturması kapsamında HKK'dan 73 askeri personelin daha TSK ile ilişkisinin kesildiği belirtilen açıklamada, “Personel ihraçları azami hassasiyet gösterilerek yapılıyor. Milletine bağlı kahraman askerlerimiz görevlerini başarıyla sürdürüyor. Ordumuz, FETÖ'cü hainlerden temizlendikçe çok daha güçlenerek hizmetine devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.



66'SI SUBAY, 7'Sİ ASTSUBAY


TSK ile ilişkisi kesilenler arasında general rütbesinde personel bulunmadığı, ihraç edilenlerin 66'sının subay, 7'sinin astsubay olduğu öğrenildi. Böylece darbe girişiminden bugüne kadar 151'i general toplam 4 bin 600 askeri personelin orduyla ilişiği kesilmiş oldu.



Dönüş için ilk başvuru


Çeşitli nedenlerle daha önce Hava Kuvvetleri Komutanlığından ayrılmış 6 pilot, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ı ziyaret edip, dönmek için başvuru yaptı. Hava Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan ve çeşitli nedenlerle ayrılan 6 pilot, dün Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ünal'ı ziyaret etti. 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine dönmek istediklerini belirten 6 eski ordu mensubu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı saflarında görev yapmak için başvuruda bulundu.


#FETÖ
#Darbe girişimi

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.