|

66 hakim savcı daha

15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından FETÖ üyesi yargı üyelerini meslekten ihraç eden HSYK, dün 66 hakim-savcının daha ihracına karar verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:42 - 6/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bu ihraçlarla birlikte FETÖ soruşturmaları kapsamında ihraç edilen yargıç sayısı 3 bin 456'ya yükseldi. HSYK Genel Kurulunca, FETÖ soruşturması kapsamında daha önce açığa alınan 2 bin 847 hakim ve savcının 24 Ağustos, 543 hakim ve savcının ise 2 Eylül'de meslekten ihraç edilmesi kararlaştırılmıştı. HSYK Başkanvekili ve İkinci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, ihraçlarda en güçlü delilin Bylock yazılımı olduğunu söyledi. Yılmaz şöyle konuştu: “Bylock'un örgüt elemanları dışında başkaları tarafından kullanılabilen bir program olmadığı net. Bylock kullandığı belirlenenler arasında Danıştay, Yargıtay üyeleri de var, eski HSYK üyesi de var”



İhraç edilen 5 HSYK üyesi arasında da Bylock kullanıcısı bulunduğunu belirten Yılmaz, eski kurul üyelerinden Nesibe Özer, Ahmet Kaya, Kerim Tosun'un ve bazı Ergenekon hakimlerinin Bylock kullanıcısı olduğunu ifade etti.


#FETÖ
#HSYK
#Darbe girişimi
8 yıl önce