|

65 ülkenin yapamadığını Türkiye yaptı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni'yle ortak açıklama yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:39 - 8/10/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Çelik, “Tartışma meselesi olan Terörle Mücadele Yasası. Biz burada sürecin Avrupa Konseyi'nde takip edilmesi bağlamında bir teklif sunduk. Biz DAEŞ, FETÖ, PKK ve PYD gibi birden çok terör örgütünün saldırısı altındayız. Darbe girişimi olmuş, ordudaki generallerin yarısına yakını bu girişime karışmış ve tutuklanmış. Buna rağmen hiçbir güvenlik zaafı olmadan Suriye topraklarına girmişiz. Aylar sürebilir denilen operasyonu günler içinde gerçekleştirdik. 65 ülkenin, koalisyonun elde edemediği başarıyı tek başına elde etmişiz. Türk sınırları DAEŞ'ten temizlenmiştir” dedi.



Çelki, “Aynı zamanda Avrupa sınırları, NATO sınırları DAEŞ'ten temizlenmiştir. Türkiye'nin güvenliği sağlamak üzere attığı her adım Avrupa'nın ve NATO'nun da güvenliğini sağlıyor” diye konuştu. "Halep, Rakka, Musul, Irak ve Suriye'deki terör örgütleri ile mücadele konusu sadece bir Ortadoğu meselesi olarak AB'nin sırtını döneceği konular değildir. Bunlar doğrudan AB konuları haline gelmiştir. Buradaki her gelişme hepimizin ortak siyasi ajandasını de teşkil etmektedir" diye konuştu.


#Ömer Çelik
#Paolo Gentiloni
#DAEŞ
#NATO
8 yıl önce