56 kişinin mal varlığına el koyuldu

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0010/09/2016, Cumartesi
G: 9/09/2016, Cuma
Yeni Şafak

FETÖ/PDY'ye finansman sağlanmasına yönelik soruşturmada aralarında şirket ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu 56 kişinin mal varlığına el koyuldu.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Birim Gayrimenkul Limited Şirketi ile bu şirkete bağlı kuruluşlarda özellikle Maltepe'de bulunan Pinhan restoranda FETÖ/PDY ile ilgili toplantılar yapıldığı, terör örgütüne finansman sağlandığı iddiaları üzerine aralarında şirket ve dernek yöneticilerinin de bulunduğu şüphelilere yönelik yürütülen soruşturma devam ediyor.



TEPE İSİM ÖZCAN


Soruşturma kapsamında savcılık, 56 şüphelinin tüm mal varlıklarına el koyulmasını talep etti. Talebi değerlendiren Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'nin kararında, soruşturma kapsamında şirketlerden ele geçirilen belgelerin incelenmesinde örgütün tepe isimlerinden Mustafa Özcan'a ulaşıldığı, ayrıca Ali Çelik ve Ahmet Çelik isimlerinin de yetkili olduklarının belirlendiği ifade edildi.



KARARNAME UYGULANDI


Darbe girişiminin başarısız olması sonucu FETÖ'ye finans sağlayanlara operasyonlar yapıldığı hatırlatılan kararda, bu kapsamda aralarında örgütün üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen Mustafa Özcan'ın da aralarında bulunduğu 56 şüphelinin 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca tüm mal varlıklarına el koyulmasına karar verildiği belirtildi.


#FETÖ
#PDY

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.