|

47 ülke kınadı

Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi’nin sonuç bildirgesinde terör örgütü FETÖ kınandı. Aralarında adalet bakanlarının da yer aldığı 47 ülkeden yargı erkinin katıldığı kongrede, Türk halkının milli iradeden yana duruş sergilediğine dikkat çekildi. Ülkeler terörizmle mücadele için uluslararası arenada dayanışma çağrısı yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:02 - 19/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde ve Adalet Bakanlığı'nın koordinatörlüğünde düzenlenen Uluslararası İstanbul Hukuk Kongresi sona erdi. Kongrenin sonuç bildirgesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe kalkışması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi kınandı. Azerbaycan, Bosna Hersek, Nijer, Umman, Filistin, Makedonya, Somali, Afganistan, Mali, Nijerya, Ürdün ve Lübnan olmak üzere 12 ülkenin adalet bakanlarının da imza attığı bildirgede, FETÖ 47 ülkece kınandı. FETÖ'nün küresel bir yapılanma olduğuna dikkat çekilen sonuç bildirgesinde, “15 Temmuz 2016 'da seçilmiş Cumhurbaşkanına, Hükümete ve Meclise karşı gerçekleştirilen silahlı darbe teşebbüsü, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü hedef alan, kabul edilemez bir eylem olarak nitelendirilmiş ve en güçlü şekilde kınanmıştır” denildi.



TAVIR MİLLİ İRADEDEN YANA


Türk halkının darbe teşebbüsüne karşı demokrasi, hukuk devleti ve milli iradeye sahip çıktığına dikkat çekilen bildirgede, “Bu uğurda bedel ödeyen Türk milletinin fedakârlığı büyük bir takdirle karşılanmıştır. Türk milletinin bu mücadelesinin, tüm dünyaya örnek teşkil edecek birçok yönü bulunduğu vurgulanmıştır. Katılımcılar; hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerini sunmuşlardır” ifadelerine yer verildi. Terörizmin insanlık suçu olduğuna vurgu yapan katılımcılar, terörizmin tüm ülkeler için öncelikli sorun olduğuna işaret ederek, dayanışma çağrısı yaptı.



Kongre 2 yılda bir yapılacak


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı Kongreye, 47 ülkeden yargı erki katıldı. Kongre, katılımcı ülkelerin yargı kurumları arasındaki temas ve işbirliği ile tecrübe paylaşımının artırılması için 2 yılda bir toplanacak.


#İstanbul Hukuk Kongresi
#FETÖ
8 yıl önce