|

3.5 milyon liralık himmet vurgunu

FETÖ’ye yönelik Ankara, Bayburt, Batman ve Manisa’da düzenlenen operasyonlarda 50 kişi gözaltına alındı. Ankara’daki operasyonda şüphelilerin FETÖ’yle bağlantılı yurtdışındaki bir derneğe himmet adı altında 3.5 milyon lira gönderdikleri belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:57 - 14/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik Ankara, Bayburt, Batman ve Manisa'da düzenlenen operasyonlarda 50 kişi gözaltına alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri FETÖ'ye “himmet” operasyonu düzenledi. Bank Asya'yı kullanarak yurt dışındaki bir derneğe yaklaşık 3.5 milyon lirayı “himmet” adı altında gönderdikleri ve örgüte finansman sağladıkları gerekçesiyle aralarında bir öğretim görevlisi ve vaizin bulunduğu 8'i kadın 14 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan 2 kişi ise aranıyor.



VAİZ DE VAR ÖĞRETMEN DE

Hakkında gözaltı kararı alınan 16 şüphelinin “himmet” adı altında yaklaşık 3.5 milyon lira topladıkları belirlendi. Şüphelilerin, bu paraları Bank Asya aracılığı ile yurt dışında FETÖ'ye finansman sağlayan bir derneğe aktardıkları da tespit edildi. Gözaltına alınanlar arasında bir öğretim görevlisi, Sincan müftülüğünde vaiz olarak görevli bir personel ile Samanyolu Koleji'nde öğretmen olarak görev yapan şahısların olduğu ortaya çıktı.



FİNANSÖRLERE GÖZALTI

Bayburt merkezli 10 ilde düzenlenen örgütün sözde il imamının da bulunduğu 38 kişi hakkında “terör örgütüne üye olmak ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun'a muhalefet” suçlarından gözaltı kararı çıkarıldı. Yakalama kararı bulunan 38 kişiden 25'i gözaltına alındı. 13 zanlının yakalanması için de çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Batman merkezli 3 ildeki operasyonda aralarında asker ve polis memurlarının da bulunduğu 9 kişi, adreslerine gözaltına alındı. Manisa merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda 2 polis gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltı sayısı 21'e ulaştı.



#Fetullahçı Terör Örgütü
#FETÖ
8 yıl önce