|

3 şehirde 73 FETÖ’cü gözaltında

Şanlıurfa, Aksaray ve Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlarda 73 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 26/04/2016 Salı
Güncelleme: 23:15 - 25/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Şanlıurfa'da FETÖ'ye finans desteği sağlandığı iddiasıyla aralarında Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin'in de bulunduğu 32 kişi yakalandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı da, 8 ay önce başlatılan soruşturma kapsamında 50 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı. Karar doğrultusunda Aksaray merkezli 8 ilde operasyon başlatılan operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.



KIRMIZI BÜLTEN ÇIKACAK


Yurt dışına kaçtığı tespit edilen Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Reha Güven'in yakalanması için kırmızı bülten çıkartılacağı öğrenildi. Yozgat merkezli 4 ildeki soruşturma kapsamında 5 kişi gözaltına alındı. Hakkında gözaltı kararı bulunan ve ''il abisi'' olduğu ileri sürülen D.S'nin ise yurt dışına kaçtığı belirlendi. Bu arada Afyonkarahisar merkezli 7 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 28 zanlı, adliyeye sevk edildi.



Araziyi almışlar


Aksaray'da FETÖ'ye bağlı özel lisenin arazisinin, usulsüzlükler yapılarak genişletildiği tespit edildi. Belediyeye ait yaklaşık 2 bin metrekarelik parkın usulsüz şekilde okulun zimmetine geçirildiği, bu alanda kaçak olarak halı saha yapıldığı belirlendi. Halı saha yıkıldı.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Sabri Ertekin
8 yıl önce