
Türk siyasetinin kara lekesi 28 Şubat bildirisinin üzerinden 28 yıl geçti. Siyasiler, postmodern darbenin yıl dönümündeki mesajlarında antidemokratik müdahalelere geçit vermeyeceklerini tekrarladı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Yaşanan haksızlıkları unutmadık, unutmayacağız” dedi.
Türkiye tarihine "postmodern darbe" olarak geçen ve sonuçları uzun yıllar tartışılan 28 Şubat 1997'deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının 28. yılı dolayısıyla siyasiler, sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu.
ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE AĞIR BEDELLER ÖDETİLDİ
MİLLETİMİZİN HAFIZALARINDA TAZELİĞİNİ KORUYOR
Millet iradesine silah çekildi
- AK Parti'nin 81 il başkanlığında eş zamanlı olarak 28 Şubat'ın 28. yılı dolayısıyla açıklama yapıldı. İstanbul'da parti binası önünde İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Muammer Birdal tarafından okundu. 28 Şubat'ın amasız fakatsız, düpedüz bir darbe olduğunu vurgulayan Birdal, “Millet iradesine silah çekilmiştir. Seçilmiş hükümet, süreç içinde silahların gölgesi altında görevinden el çektirilmiştir. Sözde irtica bahanesiyle bu ülkenin öz evlatlarına sırf dini inançlarından dolayı karalama, aşağılama, işten çıkarma, fişleme ve engelleme gibi yöntemlerle topyekûn bir karanlık kampanya başlatılmıştır” dedi. Birdal, 2002'de iktidara gelen AK Parti'nin sadece altyapıda atılım yapmakla kalmadığını, medyadan bürokrasiye, sermayeden siyasete kadar darbe ve vesayet odaklarını teker teker bozguna uğrattığını vurguladı.

Eğitim hakkı engellendi
- 28 Şubat Gönüllüleri Platformu üyeleri, Ankara Adliyesi ve İstanbul Üniversitesinin Beyazıt Kampüsü önünde toplandı. Üyeler ellerinde "Unutulan darbe tekrarlanır", "28 Şubat'ı unutmayacağız" yazılı döviz ve pankartlar taşıdı. Grup adına açıklama yapan Tayyar Tercan, 28 Şubat darbesinin, diğer darbeler gibi kökü dışarıda, uluslar üstü bir projenin Anadolu ayağı olduğunu belirtti. Toplumun dinini öğrenme ve inandığı gibi yaşama hakkının elinden alındığını dile getiren Tercan, “O dönemde en temel insan haklarından olan eğitim hakkı engellendi. O dönem, uydurma sebeplerle tutuklanan dindar gençlerin hapislerde ömür çürüttüğü bir dönemdi" dedi.
Tarihe not düşmek için
- ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, 28 Şubat sürecinde yaşananları belgelemek amacıyla "28.onder.org.tr" internet sitesini faaliyete geçirdi. Sitede, dönemin gazete manşetleri, karikatürler, fotoğraflar, belgeseller ve tanıklıklar yer alıyor. "Hatıranı Bırak" adı altında yaşananlara tanıklık etmek üzere özel bir bölümün de bulunduğu sitede, dönemin tanıkları yaşadıklarını aktardı. Bir kullanıcı, “Namaz kılmak için izin istemek değil, namaz kılarken saklanmak zorunda idik. Kıyıda köşede ama kimsenin görmediği yerlerde kıldığımız namazlarımızla geçti öğrenciliğimiz. Allah'ım tekrarını kimseye yaşatmasın” yazarken, bir başka kullanıcı “Başörtüsünü çıkarmak istemeyen bir lise öğretmenimizin karşımızda ağlaya ağlaya istifa ederek vedalaşıp gitmesi” notunu düştü.

HUKUKÇU KADINLAR DERNEĞİ’NDEN SİVİL ANAYASA ÇAĞRISI
- Hukukçu Kadınlar Derneği (HUKAD), 28 Şubat postmodern darbesinin 28’inci yılında yayınladığı basın açıklamasıyla yeni sivil anayasa yapılması çağrısında bulundu. Dernekten yapılan açıklamada, “Siyasi tarihimizin utanç lekesi olan darbelerin tekrarlanmaması için, milli iradeyi güçlendirme yönünde atılacak adımlar ve bu bağlamda yeni Anayasa çalışmalarının desteklenmesi önem taşımaktadır” denildi. HUKAD açıklamasının devamında, “Siyasi tarihimizin utanç lekesi olan darbelerin tekrarlanmaması için, milli iradeyi güçlendirme yönünde atılacak adımlar ve bu bağlamda yeni Anayasa çalışmalarının desteklenmesi önem taşımaktadır. Tüm kurum ve kavramları ile sivil bir Anayasa yapılması; kuvvetler ayrılığı prensibi ile hukukun üstünlüğünün esas alındığı; milletin egemenliğinin bu yolla güçlendirildiği bir Anayasaya ülkemizin kavuşturulması en temel ihtiyaçlarımızdan biridir” denildi.
Merhaba, sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynak oluşturur. Lütfen diğer kullanıcılara ve farklı görüşlere saygı gösterin. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı dil kullanmayın.

ülkenin hangi bir zamana aydınlık geçti ki acaba soruyorum size ülkenin hangi bir zamana aydınlık geçti ki şurada bir 20 senedir yani bir tek hükümet idare ediyor koalisyon yok bilmem ne yok şu yok yok Allah'a şükür ülke biraz kalkındı yani 300 milyon dolara ulaştı ihracat neredeydi 300 milyon dolar ihracat bu ülkede yani 40-50 bin lira milyon parayla gidiyor

Bu ülkenin gerçek sahibini ülkedenn kovmaya çalışan zihniyet. Bu ülke Müslümanların ülkesidir. Dönmelerin kanunları ile yönetilemez. Dizginlenemez. Gerçek er yada geç vuku bulacaktır. Kimse engel olama.

Uğursuz yıllar!

28 Şubat’ın medya kanadı ve ekonomi kanadı hala adaletin önüne çıkmadı. Tüsiad ve Hürriyet gazetesi gibi medyalar kurumlar hesap vermediler.

Darbelerle demokrasi bırakılmış, halka eziyet edilmiş, Türkiye nin geleceği karartılmış, bir avuç azgın azınlık, zenginliğine zenginlik katmış, kıt akıllarıyla Ülkeyi yönetmeye kalkışmış, dışa bağımlılık artmış, dış güdümlü bir yönetim uygulanmıştır

Evet unutmayacağız ve müsebbibi olan Kafa(lar) her daim takipte olunacak asla yan yana gelinmeyecek İnşallah.