|

2400 kripto

MEB’de “FETÖ ile mücadele ediyoruz” izlenimi veren binlerce öğretmenin kripto FETÖ’cü olduğu tespit edildi. Örgütün mesajlaşma programı ByLock’u kullanan 2 bin 400 öğretmen açığa alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/10/2016 Cuma
Güncelleme: 00:07 - 14/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli mesajlaşma uygulaması olan “ByLock”u kullanların tespiti için araştırmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Kamu kurum ve kuruluşlarından FETÖ'cülerin temizlenmesi için başlatılan çalışmalarda Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) 2 bin 400 personele görevden el çektirildi. MEB'de yapılan araştırmalarda, FETÖ'cülerin deşifre olmamak için FETÖ ile mücadele adı altında çalışmalar yaptıkları belirlendi. MEB'deki incelemeler sonunda, “FETÖ ile mücadele ediyoruz” izlenimi veren 2 bin 400 öğretmenin FETÖ'cü olduğu tespit edildi. MEB'deki kripto FETÖ'cüleri, örgütün şifreli mesajlaşma programı ByLock ele verdi.



BYLOCK'ÇU ÇIKTILAR


“FETÖ ile mücadele ediyoruz” izlenimi veren 2 bin 400 bakanlık mensubunun telefonlarında ByLock programı olduğu saptandı. MEB'de 1 daire başkanı, il ve ilçe müdür yardımcıları, 13 uzman yardımcısı ve öğretmenlerden oluşan 2 bin 400 personelin söz konusu programı aktif olarak kullandığı tespit edildi. Bakanlığın illere yazı göndermesiyle operasyon için düğmeye basıldı. Çoğu öğretmen 2 bin 400 FETÖ şüphelisi dün itibariyle teşkilattaki görevlerinden açığa alındı. Bakanlık, daha önce de aralarında öğretmenlerin de bulunduğu 28 bin 163 kişiyi meslekten ihraç etmişti.


#ByLock
#FETÖ
8 yıl önce