FETÖ/PDY'ye yönelik 7 ayrı ana soruşturma kapsamında 22 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan 120 kişiden 68'i yakalandı.
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik 7 ayrı ana soruşturma kapsamında 22 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, hakkında gözaltı kararı bulunan 120 kişiden 68'i yakalandı.
AA muhabirinin Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık Daire Başkanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 7 ayrı ildeki FETÖ/PDY soruşturmasında, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve bazı kurumların da raporları doğrultusunda örgütün çatı kısmına yönelik operasyon aşamasına gelindi ve bu illerle birlikte toplam 22 farklı ilde bu sabah eş zamanlı operasyon düzenlendi.
FETÖ/PDY'nin maliye boyutuyla ilgili operasyon, ana soruşturmayı yürüten merkez illerden Ankara, Adıyaman, Samsun, Kilis, Antalya, Gümüşhane ve Gaziantep'te başlatıldı.
Ankara merkezli operasyon sadece Başkenti, Samsun merkezli operasyon Tokat ve Konya'yı, Antalya merkezli operasyon İstanbul, İzmir, Mersin, Muş, Sakarya ve Urfa'yı, Adıyaman merkezli operasyon Mersin, Şanlıurfa ve Kayseri'yi, Kilis merkezli operasyon Antalya, Osmaniye, Hatay, Bitlis ve Niğde'yi kapsarken, Gümüşhane ve Gaziantep merkezli operasyonlar ise sadece bu illerde yapıldı.
Soruşturma kapsamında 120 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, bunlardan, aralarında bazı kadın şüphelilerin de bulunduğu 68 kişi, yapılan operasyonlarda gözaltına alındı.
Samsun merkezli operasyonda 9, Antalya merkezli operasyonda 21, Ankara'da 11, Adıyaman merkezli operasyonda 16 ve Kilis merkezli operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.
Gümüşhane'de bir kadın gençlik merkezinde arama yapıldığı, Gaziantep ile bazı illerde halen aramaların devam ettiği belirtildi.
Bazı şüphelilerin yurt dışında bulunduğu, bazılarının da yurt dışına kaçtığı tespit edildi. Hakkında gözaltı kararı verilen diğer şüphelileri yakalamak için çalışmaların devam ettiği bildirildi. Bu kapsamda gözaltına alınanların sayısının artması bekleniyor.
Şüpheliler arasında bazı bakanlık çalışanları, eski emniyet müdürleri, örgütün sözde il sorumluları (il imamları), iş adamları, vakıf ve dernek başkanları, üniversite çalışanları ve öğretim üyeleri, bazı öğretmenler, TRT çalışanları, belediye çalışanları, bazı şirket yöneticileri bulunuyor.
Örgüt elemanlarının ev toplantılarında topladıkları bağışların ve himmet paralarının nerelere gönderildiğinin araştırılması sonucunda bu şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.