|

2 AYM üyesi tutuklandı

112 yüksek yargı üyesi, hakim ve savcı “Türkiye genelinde hükümeti devirmeye ve Anayasal düzeni cebren ilgaya teşebbüs etmek” suçundan tutuklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:23 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Tutuklananlar arasında Anayasa Mahkemesi üyeleri Alparslan Altan ve Erdal Tercan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri Mahmut Şen, Ahmet Berberoğlu, Mustafa Kemal Özçelik, Şaban Işık ile Balyoz kararını onayan eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin de aralarında bulunduğu 112 hakim, savcı ve yüksek yargı üyesi bulunuyor.



KRİTİK HAKİM HAPİSTE


FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Sakarya'da gözaltına alınan 24 yargı mensubundan 3'ü tutuklandı. Sakarya'da gözaltına alınan 24 hakim ve savcıdan 15'i tutuklama, 9'u adli kontrol şartı istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüpheliden Ergenekon Davası'nın eski Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese ile hakimler Muhammet Tokalı ve Tarık Çağlayan tutuklandı. 18 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 3 hakim ve savcının ise serbest bırakılmasına karar verildi. Daha önce yurt dışına kaçtığı belirlenen Cumhuriyet savcıları Cihan Kansız ve İsmail Tandoğan ile hakimler Kazım Kahyaoğlu, Remzi Kayıp ve Ali Türkmen'in yakalanması için başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirilmişti.


#AYM
#FETÖ
#Alparslan Altan
#Erdal Tercan
8 yıl önce