1’den 5’e kadar fişlemişler

Yeni Şafak
Haber Merkezi
04:0011/09/2016, Pazar
G: 10/09/2016, Cumartesi
Yeni Şafak

FETÖ’nün okul, kolej ve dershanelerinde eğitim gören öğrenciler ile velilerinin, örgüte yakınlığına göre “1” ila “5” arasında numaralandırıldıkları belirlendi. 1’lik öğrencinin örgüte uzak olan, 5’lik öğrencinin ise yapının rahatlıkla kullanabileceği öğrenciler olduğu ortaya çıktı.

Fetullahçı terör örgütünün okul, kolej ve dershanelerde eğitim gören öğrenciler ile velilerinin, örgüte yakınlığına göre “1” ila “5” arasında numaralandırıldıkları belirlendi. Örgütün fikirlerine uzak, sigara ve alkol kullanan öğrencilere “1”, yapının rahatlıkla kullanabileceği öğrencilere “5” kod numarası verildiği tespit edildi. FETÖ'ye ait okul, kolej ve dershanelerde eğitim gören öğrenciler ile velilerinin örgüte yakınlığına göre ''1” ila “5'' arasında numaralandırıldıkları ortaya çıktı.



BAĞLILAR 5 NUMARAYDI


Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan örgütün dershanesinde öğretmenlik yapan M.Y, emniyet ifadesinde, öğrencilerin numaralandırılmasına ilişkin bilgi verdi.M.Y. ifadesinde, örgütün kolej, okul ve dershanelerinde eğitim gören öğrencilere öğretmenler tarafından 1'lik, 2'lik, 3'lük, 4'lük ve 5'lik şeklinde numaralar verildiğini söyledi. “1” numara verilen öğrencilerin örgütle ilgisinin bulunmadığını, 5 numara verilen öğrencilerin ise tamamen örgüte yakın olduklarını anlatan M.Y, numaralandırma işlemlerinden öğretmen Ö.Ş'nin sorumlu olduğunu öne sürdü.


Tanık M.Y ifadesinde şöyle konuştu: "Öğrencilerle öğretmen Ö.Ş. daha iyi ilgileniyordu. 1'lik öğrenci, yapıyla hiçbir alakası olmayan ve bu yapının fikri yapılarına uymayan ve karşı görüş sergileyen öğrenciydi.



KULLANIŞLILIK ÖNEMLİYDİ


Sigara ve alkol kullanan, erkek arkadaşı olan öğrenciler bu gruptaydı. 2'lik öğrenci, 1'lik öğrencilere göre daha ılımlı olan ancak erkek arkadaşı olan öğrencilerdi. 3'lük öğrenci, Kur'an bilen ve okuyan, üzerinde çalışılırsa kazanılabilecek öğrencilerdendi, bunlar tesettürlü olabilirdi, olmayabilirdi. 4'lük öğrenci, tesettürlü ve namazını 5 vakit kılanlardı. 5'lik öğrenciler ise tesettürlü ve namazını beş vakit kılan, bu yapıya bağı sıkı olan, ailesi de bu yapıyla bağı bulunan, yapının rahatlıkla kullanabileceği ve Fetullah Gülen'i tanıyan öğrencilerdi.''


#FETÖ

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.