|

17-25 Aralık savcısına rüşvet teklif edeceklerdi

FETÖ’nün “rüşvet ve yolsuzluk” iddiasıyla hükümeti devirmeye çalıştığı 17-25 Aralık darbe girişiminden sonra 17 Aralık dosyasına bakmakla görevlendirilen savcı E.A.’ya rüşvet teklif etmek istediği ortaya çıktı. “Adem” kod adlı bir hakim, Erdal isimli bir şahsın kendisine gelerek savcı E.A'yla görüşmesini ve "ne istediğini" sormasını istediğini anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/12/2016 Salı
Güncelleme: 22:13 - 26/12/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün yargı ayağına ilişkin yürüttüğü soruşturmada gizli tanık olan "Adem" kod adlı hakim ifadesinde, örgütün 17-25 Aralık darbe girişiminde yaptığı hukuksuzlukların ortaya çıkmaması ve soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmaması için dosyaya bakan savcıya ulaşmaya çalıştığını anlattı.



SAVCIYA 'NE İSTİYOR' DİYE SORUN


Gizli tanık, 17-25 Aralık sürecinden sonra savcı Dursun Aygör'ün (eski Sincan savcısı) mesai saati içerisinde öğlen yemeğine davet ettiğini belirterek, "Israr edince beraber yemeğe çıktık, beni bir lokantaya götürdü. Bir saat kadar oturduk. O sırada hakim Habip Atasoy'un evinde gördüğüm Erdal isimli şahıs geldi. Tesadüfen gelmiş gibi 'Siz de mi buradaydınız?' gibi şeyler söyledi. Dursun Aygör onu da masaya buyur etti. Şahıs oturduktan sonra bana 'Sizi görmem iyi oldu. Yaşanan süreci biliyorsunuz. E.A. isimli savcı dosyalarda görevlendirildi. Bizim abilerimiz ve hocamız 'E.A'ya ulaşın soruşturmayı kapatmasın, ne istiyor sorun' diye talimat verdi. Siz kendisi ile çalışmışsınız, görüşme imkanınız olur mu?' diye sordu. Ben de zaten önceden de kızgın olduğum için şahsa 'siz ne dediğinizi biliyor musunuz? Bu söylediğiniz suç' diyerek kızdım ve masadan kalktım. Arkamdan Dursun Aygör de geldi. Aygör'e de 'Böyle tesadüf mü olur? Habip'in evinde tesadüf, burada tesadüf, bu ne biçim saçmalık, kim bu adam benimle nasıl böyle konuşabilir?' dedim. Dursun Bey herhangi bir cevap vermedi" ifadelerini kullandı.



5 BİN TL DAĞITILDIĞINI DUYDUM


İfadesinde, 2014 HSYK seçimlerine de değinen gizli tanık, bağımsız adaylar için çalışan bazı kişilere 3-5 bin TL arasında paralar dağıtıldığını duyduğunu söyledi. Gizli tanık Adem FETÖ'nün 15 Temmuz'dan hemen önce bile kritik bilgi ve belgelere ulaştığını da ortaya çıkardı. Gizli tanık Adem, "Basında 15 Temmuz'dan önce bazı hakimlerin tutuklanacağı yönünde haberler geçince Özden Doğan (eski Sincan Savcısı) bana Ankara'daki tutuklanacak hakimlerin listesini gördüğünü, kendisinin de isminin de orada olduğunu söylemişti. Bir sohbet sırasında Fetullah Gülen'in ABD'den Kanada'ya gidebileceği yönünde bir duyum işittim. Ancak kimden duyduğumu hatırlamıyorum" dedi.


#FETÖ
#Rüşvet
#Dursun Aygör'
8 yıl önce