|

15 Temmuz tiyatro ise 11 Eylül ABD planıdır

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Darbe teşebbüsünün bir tiyatro olduğunu savunmak, 11 Eylül saldırılarının ABD tarafından yapıldığı iddiası kadar gülünç. Darbe planlayıcılarının ifadeleri ve kendilerinden elde edilen deliller, darbe girişiminin lideri olarak Fetullah Gülen’i işaret ediyor” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 21:17 - 25/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, New York Times'a yazdığı makalede, ABD'nin, 15 Temmuz gecesinde yaşanan kanlı darbe girişiminin ardındaki isim olan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'i iade etmesi gerektiğini belirtti.



240'TAN FAZLA SİVİL ÖLDÜ


“Darbe lideri hesap vermeli” başlıklı yazıda, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları hatırlatan Kalın, uçak ve helikopterlerden atılan bombalar, tankların insanların üzerlerinden geçmesi ve keskin nişancıların saldırıları sonucu 240'tan fazla sivil veya polisin can verdiğini anımsattı.



DELİLLER ONU İŞARET EDİYOR


Kalın, darbe girişiminin oyun olduğu iddialarına tepki gösterdi. Kalın, makalesinde şu ifadelere yer verdi: “Darbe teşebbüsünün bir tiyatro olduğunu savunmak, 11 Eylül saldırılarının ABD tarafından yapıldığı iddiası kadar gülünç. Darbe planlayıcılarının ifadeleri ve kendilerinden elde edilen deliller, darbe girişiminin lideri olarak Fetullah Gülen'i işaret ediyor.”



ABD YASALARINI SÖMÜRÜYOR


Sözcü Kalın, şunları kaydetti: “ABD, mevcut olan anlaşmamız çerçevesinde Türk vatandaşı olan Fetullah Gülen'i Türkiye'ye iade etmelidir. ABD, bu adamın ABD yasalarını sömürerek, Türkiye'de adil ve yasalara uygun bir şekilde hesap vermekten kaçmasına müsaade etmemeli.”


#Fetullah Gülen
#İbrahim Kalın
#New York Times
8 yıl önce