|

15 Temmuz paraları satışa çıktı

Darphanenin, 15 Temmuz gecesi milli iradeye karşı yapılan hain saldırı girişimini engelleyerek, bu uğurda şehit ve gazi olanların anısına gümüş olarak bastığı hatıra 20 lira satışa sunuldu.

Yeni Şafak
19:13 - 3/11/2016 jeudi
Güncelleme: 21:02 - 3/11/2016 jeudi
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi milli iradeye karşı yapılan hain saldırı girişimini engelleyerek, bu uğurda şehit ve gazi olanların hatırası, Darphane tarafından basılan özel paralarda yaşatılıyor.



5 bin adet basılan ve nominal değeri 20 Türk Lirası olan hatıra para, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden fiyatı 100 TL olarak satışa çıktı.



Gümüş 20 liranın ürün açıklaması kısmında şöyle denildi:



15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anısına


Milli iradeye karşı 15 Temmuz 2016 tarihinde başlatılan hain darbe girişimi, namluların ve tankların karşısına dikilen kahraman Türk milletinin cesareti ve dirayeti sayesinde engellenmiştir. O gece, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan bu asil milletin evlatları, “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" umdesine canları pahasına bağlı olduklarını, dost düşman herkese göstermişler ve isimlerini tarihe altın harflerle yazdırmışlardır. 15 Temmuz gecesi, hain darbe girişimini önlemek için sokaklara dökülen yüzbinlerce, milyonlarca vatandaşımızdan bir kısmı şahadet mertebesine yükselmiş, bir kısmı da gazilik şerefine ulaşmışlardır. Şehitlerimizin aziz hatıraları, gazilerimizin fedakârlıkları asla unutulmayacaktır.






#15 Temmuz
#Hatıra Para
#20 Lira
#Darphane
il y a 8 ans