|

'15 Temmuz doğrudan işgal girişimiydi'

TVNET'te canlı yayında soruları yanıtlayan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal "FETÖ, devletin içerisine kanser gibi girmişti. Devlet bu operasyonları doğru bir şekilde yürütüyordu. 15 Temmuz ise doğrudan işgal girişimiydi. 4 yıllık kara propagandanın finali 15 Temmuz'du" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak
22:03 - 13/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 23:53 - 13/07/2017 Perşembe
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal TVNET'te soruları cevaplıyor.

Ünal'ın açıklamaları şöyle:

Türkiye'nin yaşadığı darbe ve girişimlere bakıldığında her birinin farklı nitelikleri var.

1970-1980 yılları Türkiye'nin kayıp yıllarıdır.
1980'de Türkiye üçüncü büyük darbeyi yaşadı. Turgut Özal dönemi ile her ne kadar dış dünyaya açılsa da, 1990'larda kendi içimizde kırıldık. Bunun bir sebebi, kardeş ve soydaş topluluklar yani Kazakistan'dan Azerbaycan'a Tacikistan'a kadar yeni pozisyonlarını belirleyen bu ülkelere ulaşamadık. Çünkü 28 Şubat ve sonrasını yaşamıştı.

AK Parti ise milletin bir teveccühü idi. Recep Tayyip Erdoğan'ı da değerli yapan budur.

FETÖ ile mücadele

17-25 Aralık'ta darbe girişiminde bulunan FETÖ yapılanması, 15 Temmuz'da yeni bir darbe girişiminde bulundu. Bir gecede bu olmadı. Bunun arka planı var. Bu yapının ne kadar tehdit oluşturduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yapı, devletin içerisine kanser gibi girmişti. Devlet bu operasyonları doğru bir şekilde yürütüyordu. 15 Temmuz doğrudan işgal girişimiydi. 4 yıllık kara propagandanın finali 15 Temmuz idi.


#15 Temmuz darbe girişimi
#Mahir Ünal
7 yıl önce