|

1,5 ayda tamam

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, OHAL’in devlet içine yuvalanmış olan FETÖ’nün kazınması için çok daha önemli bir imkan sağlayacağını söyledi. AİHS"nin 15. maddesinin askıya alınacağını belirten Kurtulmuş, “OHAL sürecini 1,5 ayda tamamlayacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/07/2016 Cuma
Güncelleme: 21:36 - 21/07/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Millete değil, devlete olağanüstü hal olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “3 aya kalamadan, 1, 1.5 ay içinde işimizi bitirip süreci tamamlayacağız” dedi. FETÖ'cü darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 ay OHAL kararı alındığını ilan etti. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, gündeme dair gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle: 3 aylık olağanüstü hal ilan ettik. Meclis'te onaylanacak ve yürürlüğe girecek. Amaç 3 aya bile gerek kalmadan 1, 1.5 ay içinde işimizi bitirip süreci tamamlarız.



VATANDAŞ, GÜNLÜK HAYATINA DEVAM EDECEK


Şeyh Sait ilanlarından bu yana birçok olağanüstü hal ilan edilmiştir ama bunların hepsi millete karşıdır. Bu millete karşı değil, millet


için ve devlete karşı örgütlenmiş yapılara karşıdır. Millete değil, devlete olağanüstü haldir. Milletin günlük hayatını etkileyecek hiçbir uygulama olmayacak, bunun garantisini veriyoruz. Demokratik kazanımlardan, serbest piyasa kurallarından asla taviz verilmeyecektir, en ufak bir kısıtlama söz konusu olmayacaktır. Vatandaşlarımız günlük hayatlarına devam edeceklerdir.



KİMSENİN RAHATSIZ OLMAYACAĞI UYGULAMALAR OLACAK


Millet olarak süreçte nasıl topyekün durduk ise bundan sonrada millet, medya kuruluşları, sivil toplum kuruluşları olarak bu bütünlüğün korunmasına özen göstereceğiz. Başka bir partiden arkadaşımızın rahatsız olmaması, farklı hayat tarzları ve düşüncesine sahip olan vatandaşlarımızın rahatsız olmayacağı uygulamalar olacak. Piyasada çok büyük etkileri ortaya çakmamıştır. Borsa İstanbul'da ortalama yüzde 4 civarında bir düşüş söz konusu, dövizdeki önümüzdeki günlerde 3'ün altına inmesini bekliyoruz.



AİHM 15. MADDESİ ASKIDA


Fransa'da da terör saldırıları sonrasında olağanüstü hal ilan edilmişti. AİHM 15. maddesine göre bazı olağanüstü durumlarda olağanüstü hal söz konusu oluyor. AİHS'in, 15. Maddesini askıya alacak. Milli Güvenlik kurulundaki konular mutlak gizlilik içindedir. Devletin kurumları bakımından maalesef ciddi bir takım eksikliklerin olduğu aşikardır. Zaten bu dönemde ilk işimiz bir takım yerlere sızmış olan FETÖ mensuplarının tasfiyesini hızlı bir şekilde yapmak. İkinci işimiz de yapı içinde eksiklikler giderecek olan her türlü çalışmanın yapılması. Bunlar üzerinde çalışılacak. Bu olayda ciddi boşluklar var. Bireysel ve kurumsal zafiyetler olabilir, yapısal zafiyetler söz konusudur. Yapısal eksiklikler cesaretle ortadan kaldırılacaktır.



GÜLEN'İN İÇİN YENİ BAŞVURU


10-15 gün içinde darbe soruşturmaları sonucunda elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda Gülen'in iadesi için yeni başvuru yapılacak. 4 dosya gönderilmişti, bir kapsamlı dosya daha gönderilecek. Amerikalıların empati yapmasını istiyorum. ABD'yi yıkmaya çalışan bir papazın örgütlediği bir örgüt var. Bu papaz, Amerika'dan kaçarak, Çankaya, İncek veya Etiler'deki villada kalıyor, ABD'deki dostlar ne hissederse, biz de aynısını hissediyoruz. Hukuk, dostluk, stratejik ortaklık gereği iade istiyoruz.



ELİMİZİ GÜÇLENDİRECEK


Olağanüstü hal ilan edildi. Hukuki ve siyasi reformlar, Türkiye'de üretim esaslı ekonomi döneminin önünü açmak, bunlara OHAL devam ederken de devam edilecek. OHAL darbelerle mücadelede elimizi güçlendirecek. Meclis tatil yapmayacak. OHAL devlet içine yuvalanmış olan FETÖ'nün kazınması için çok daha önemli bir imkan sağlamış olacak.



TSK PERSONEL ZAFİYETİ İÇERİSİNE GİRMEYECEKTİR


Zafiyet noktaları görüldü, bundan sonra böyle yanlışlıkların içine girilmesin diye önlemler alınacak. TSK'da çok sayıda tutuklama var, ama TSK hiçbir şekilde personel zafiyeti içine girmeyecektir. Görevden alınan herkesin yerine hiç vakit kaybetmeksizin atamalar yapılıyor. YAŞ vaktinde yapılır mı? Şu an aksi kararlaştırılmış değil. Bazı işler şuraya bile gerek kalmadan halledilebilir, OHAL böyle imkan sağlıyor.





#OHAL
#FETÖ
8 yıl önce