|

100 bin TL maaş istiyor

FETÖ’nün en büyük finansörü Akın İpek, şirketlerine el konulması ve İngiltere’ye kaçırdığı milyon sterlinlerin dondurulmasının ardından kayyumdan ilginç bir istekte bulundu. İpek ve 3 aile ferdi, kayyumlardan, ihtiyaçlarının karşılanması için 100’er bin TL maaş bağlanmasını talep etti.

Yeni Şafak ve
06:00 - 6/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:35 - 6/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Marmaris'teki lüks oteline Mısır'dan ayakları yakmayan ve yapışmayan beyaz kum getirten, 25 bin TL maaşla özel aşçı çalıştıran Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en büyük finansörü Akın İpek yaşadığı lüks hayatı sürdürebilmek için kayyumlardan ilginç maaş talebinde bulundu. 'FETÖ yöneticisi olmak', 'terörizm finansmanı', 'zimmet' ve 'terör örgütü propagandası yapmak' ile suçlanan Akın İpek, şirketlerine kayyum atanmasının ve İngiltere'ye kaçırdığı 120 milyon sterlinin kalıcı olarak dondurulmasının ardından parasız kaldı.



NOTERDEN YAZI GÖNDERDİ


Eski lüksden, müsrif hayattan eser kalmayan Akın İpek ile Cafer Tekin İpek, Melek İpek ve Pelin Zenginer kayyumunun kapısını çaldı. Noter aracılığı ile kayyuma yazı gönderen İpek ailesi, şirket yöneticisi olan söz konusu isimlerin mahkeme kararı ile gelir elde etmelerinin fiilen ve hukuken engellendiğini öne sürdü. Yazıda, İpek ailesinin iaşe ve ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, sosyal statüleri, Koza-İpek Grubu içindeki hissedarlık durumları, anılan grup şirketlerinin ekonomik bilançoları dikkate alınarak her bir hissedar için ayrı ayrı 100 bin TL gelir bağlanması talep edildi.



“KİRALARIMIZI DA ÖDEYİN”


İpek ailesi ayrıca, 3 ev, 1 rezidans, Fetullah Gülen için yaptırılan İncek'teki lüks malikane ve İstanbul'daki yalı ile söz konusu isimlere tahsis edilen 4 aracın kardeş Cafer Tekin İpek'e 'makul bedel' karşılığında kiralanmasını talep etti. Her bir İpek ailesi ferdi için istenen 100 bin TL ihtiyaç maaşı ile ev ve araç kiralarının Koza-İpek Holding AŞ tarafından önümüzdeki aylarda yapılacak genel kurulu ile dağıtılacak kar payından ödenmesi istendi.



ESKİ ÇALIŞANLARINI İSTEDİLER


İpek ailesi, kayyum atanmasının ardından işten çıkarılan aile fertlerinin yanında yardımcı personel olarak çalışan ailenin güvenini kazanmış 22 kişinin işten çıkarılmamalarını, çıkarılanların da tekrar işe alınmasını istedi. Yine bu çalışanların ücretlerinin de şirketin kar payından ödenmesi istendi. Talep yazısında ayrıca, “Bu taleplerimizin tek bir sözleşme içine dercedilerek karşılıklı istişare ile bir sözleşme hazırlanmasını ve bu sözleşmeyi imzalamaya hazır olduğumuzu, sözleşmeyi tüm keşideciler adına Cafer Tekin İpek'in ve avukatının mezun olduğunu bildiririz” denildi.



Savcılık reddetti


Kayyum, İpek ailesinin bu taleplerini soruşturmayı yürüten Anayasal Düzene Karşı İşlenen Soruşturma Bürosu'na sordu. Savcılık, toplamda 400 bin TL'yi bulan ihtiyaç maaşı bağlanması ile ev ve araç kiralarının şirket kar payından ödenmesine ilişkin talepleri yerinde görmedi ve reddetti. Savcılığın bu kararı İpek ailesine gönderildi. İpek ailesinin savcılığın talebine itiraz etmesi durumunda, son sözü Sulh Ceza Hakimliği söyleyecek.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Akın İpek
8 yıl önce