|

10 yıl sonra raftan indi

Askeri savcı Ahmet Zeki Üçok’un başlattığı ancak firari Zekeriya Öz’ün üstünü kapattığı dosya 10 yıl sonra raftan indi. FETÖ’nün TSK’yı dizayn etmek için başlattığı Karargah Evleri dosyasında yer alan 62 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Listedekilerin çoğu By-Lock'çu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 04:36 - 15/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Ahmet Zeki Üçok
Ahmet Zeki Üçok

FETÖ tarafından emekli Askeri savcı Albay Ahmet Zeki Üçok’a yaptırılmayan FETÖ’nün Hava Kuvvetleri’ndeki yapılanma soruşturması 10 yıl sonra raftan indi. FETÖ’nün Hava Kuvvetleri’nde kadrolaşmak ve ordudaki Atatürkçü ve ulusalcı askeri personeli tasfiye etmek ve bu personeli Ergenekon terör örgütünün silahlı grubu olarak gösterdiği ortaya çıktı.

67 ŞÜPHELİYE GÖZLATI KARARI

Daha önce firari savcı Zekeriya Öz tarafından üstü kapatılan soruşturma, FETÖ’ye mensup olmayan subayların ordudan tasfiye edilmesi için kullanıldı. Terörden Sorumlu Başsavcı vekili Hasan Yılmaz koordinesinde yürütülen soruşturmada 12 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

O FLASH BELLEK DELİL OLDU

Dosyadaki şüpheli sayısının 67 olduğu öğrenildi. Soruşturmanın ana omurgasını ise fişleme dosyalarının bulunduğu bir flash bellek oluşturuyor. FETÖ imamlarının kendilerinden olmayan asker-polis gibi kamu mensuplarını fişleyerek listelendirdikleri belirlendi. Savcılık tarafından yapılan incelemede flash bellekte çok sayıda subay-astsubay- öğretim görevlisi hakkında fişleme bilgisi yer aldı. Listenin FETÖ’nün 2004-2005 yıllarındaki TSK içerisindeki mensuplarına ait listeler olduğu tespit edildi. Fişleme bilgileri arasında TSK içerisindeki bir takım şahıslar hakkında “Arızalı- Alevi- Atatürkçü - Kazanılabilir v.b.” şeklinde fişleme bilgisinin yer aldığı öğrenildi. FETÖ abilerinin tuttuğu excel dosyalarında isimleri geçen 40’ın üzerinde şüphelinin Bylock kullanıcısı olduğu belirlendi.

#FETÖ
#TSK
#Ahmet Zeki Üçok
#Bylock
7 yıl önce