|

10 paralel cezaevine

Muş ve Sivas’ta FETÖ’ye yönelik operasyonlarda haklarında gözaltı kararı bulunan 10 kişi tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:46 - 30/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Muş merkezli 8 ilde gerçekleştirilen “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)” operasyonunda gözaltına alınan 16 kişiden 11'i adliye çıkarıldı. Savcılıktaki sorguları sonrası Muş Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan zanlılardan C.C, D.Y, N.Ç. ve S.A. “ihaleye fesat karıştırmak, zimmet, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve terör örgütü üyeliği” suçlarından tutuklandı. Diğer 7 şüpheli de adli kontrol uygulaması çerçevesinde serbest bırakıldı.



SAVCILIK İTİRAZIYLA TUTUKLAMA


Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı, kentte faaliyet gösteren 3 eğitim şirketine, FETÖ'ye finansman desteği sağladığı ve işlemlerde usulsüzlük yaptığı iddiasıyla kayyum atanması kararı öncesi birçok klasör, çek ve senedi gece yarısı kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen H.G, E.K, M.Y, M.A.İ, Ş.K. ve T.S'nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına itiraz etti. İtirazı değerlendiren Tokat Sulh Ceza Hakimliği, daha önce serbest bırakılan şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkardı. Yeniden gözaltına alınan ve Sivas Adliyesine sevk edilen zanlılar, tutuklandı.



Dershanede 4 saat arama


Aksaray'da FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonda, bir dershane ile mali işlerine bakan şirketin doküman ve hard disklerine el koyuldu. Polisler, Ortaköy'de daha önce kapatılan bir dershane ile mali işlerine bakan kent merkezindeki şirkette arama yaptı. Yaklaşık 4 saat süren aramalarda, dershane ile şirketteki bazı dokümanlar ve hard disklere el koyuldu. Operasyonda, şirketin yetkilisi Cahit T. gözaltına alındı. Aydın'da da FETÖ'ye finansal destek sağlanması soruşturması kapsamında Bank Asya şubesi ile bazı özel okul, dernek ve vakıflar arandı. Aranan yerlerde çok sayıda evrak, doküman ve bilgisayarlara el koyuldu.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
8 yıl önce