Genel Seçim 2018 Tokat genel seçim sonuçları!

Yeni Şafak
11:3426/06/2018, Salı
G: 20/06/2018, Çarşamba
Diğer
24 Haziran 2018 Tokat ili Genel Seçim sonuçları ve detaylar haberimizde.
24 Haziran 2018 Tokat ili Genel Seçim sonuçları ve detaylar haberimizde.

Genel Seçim 24 Haziran 2018 Tokat Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili Seçim Sonuçları. Seçim 2018 İşte partilerin aldıkları oy sayısı ve çıkardıkları milletvekilleri. Tokat Seçim 2018'te sonuçlar nasıl oldu? İşte Tokat Genel Seçim 2018 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçim sonuçları!

Cumhurbaşkanlığı Genel Seçimi sonuçları 24 Haziran 2018'in Tokat sonuçları heyecanla bekleniyordu. Türkiye ve Tokat için en çok merak edilen seçimlerden biri oldu. Tokat seçmeni oylarını kullanmak için sandık başına gitti. Bazı partiler barajı geçmeyi hedeflerken Ak Parti ise Yeni Türkiye yolunda hedeflerini gerçekleştirmek istiyor. Partiler Tokat'dan kaç milletvekili çıkardı Genel Seçim 2018 Tokat'ın nabzı Tokat seçim sayfamızda!

Deveci dağlarının orta kesiminin kuzey yamaçlarından doğarak soldan Yeşilırmak'a kavuşan bir akarsu vadisinin yamaçlarında kurulmuş olan kent, çok engebeli bir bölgede Orta Karadeniz kıyılarını ve İç ve Doğu Anadolu'ya bağlayan önemli yolların kavşağında eski bir yerleşme Tokat; kuzeyinde Samsun, kuzeydoğusunda Ordu, güneyinde Sivas, güneybatısında Yozgat, batısında: Amasya ili ile çevrilidir. İlin toplam yüzölçümü: 10.071 km²'dır. Kapladığı alan açısından Türkiye topraklarının % 1.3'ünü kapsar. Denizden yükseltisi 623 metredir. Coğrafi Koordinatları: 39° 51' – 40° 55' kuzey enlemleri ile 35° 27'- 37° 39' Doğu boylamları arasında olan Tokat, 1923 yılında il olmuş, Erbaa, Niksar, Reşadiye, Zile ilçeleri bağlanmış, 1943 yılında Taşova, 1944’te Artova ve Turhal, 1954 yılında Almus, 1987 yılında Pazar ve Yeşilyurt, 1990 yılında Sulusaray ve Başçiftlik ilçeleri kurulmuştur. Tokat'a bağlı Taşova ilçesi, 1953 senesinde Amasya'ya bağlanmıştır. Merkez ilçe dahil 12 ilçenin yanında 77 belde ve 609 köy mevcuttur. Merkeze bağlı 41 mahalle, 103 köy ve 9 belde bulunmaktadır. Yüzölçümü bakımından Tokat'ın en büyük ilçesi Zile'dir. En yüksek nüfusa sahip ilçe ise Erbaa'dır.

Belli başlı akarsular Yeşilırmak, Tozanlı Kolu, Kelkit Kolu, Çekerek Kolu, Tokat Kolu, Kuruçay Kolu, Güllin Kolu, Darı Deresi Kolu, Cırcır kolu olup bilinen dağlar arasında Mamu (1770 m), Yaylacık (1620 m), Deveci (1892 m), Bugalı (1945 m), Dumanlı (2200 m), Çamlıbel (2020 m) ve Akdağ (1900 m) bulunur. Yine bilinen ovalar Kazova, Omala Ovası (Gözova), Turhal Ovası, Niksar Ovası, Erbaa Ovası, Artova Ovası, Zile Ovası, Tokat Ovası, Pazar Ovası ve Yazıbaşı Ovası'dır.

Yeminle birlikte yeni sistem

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi konusunda “Herhangi bir boşluk oluşmayacak. Sistem seçim tarihi itibariyle değişmiş olacak” dedi. Bozdağ, 25 Haziran’da yeni sistemin geçişin evrelerini Yeni Şafak’a anlattı. Bütün hazırlıkların tamamlandığı, bundan sonra kavramsal uyum yapılacağını söyleyen Bozdağ, yeni sisteme geçişin detaylarını şöyle anlattı:

KAVRAMSAL UYUM İÇİN HAZIRLIK

Uyum yasaları çalışmalarını yaptık. Burada kavramsal uyum yapılacak. Kavramsal uyum dediğimiz yeni sisteme uymayan kavramların yeni sisteme uyarlanması demek. Başbakanlık’a bağlı kurumların cumhurbaşkanlığına bağlanması. Bazı kavramlar yürürlükten kaldırılması, bazı yeni kavramların da kanunlara ilave edilmesi gerekiyor. Çünkü anayasa gereği bu uyumu yapmamız gerekiyor. Kanunlarda madde değişikliği gerektiren düzenlemeler var. Kanunlar eski sisteme göre düzenlendiği için yeni sistemde uyumlu olmayan kanun maddeleri değiştirilecek. Şu anda bu değişikler de hazır.

YENİ KANUNLAR KHK İLE ÇIKARILACAK

Kanunlarda düzenlenmemiş konular var. Yeni sistem gereği kanunlara ilave olarak düzenlenip konacak. Bazı yeni kanunlar, sıfırdan kanun da çıkabilir. Bütün bunların taraması yapıldı. Bazı kanunlar tamamen yürürlükten kaldırılacak. Bu kanunlar hazır. 24 Haziran’dan sonraki süreçte bunlar çıkacak. Seçim nedeni ile parlamentonun bu kanunları çıkarması İçin yeterli zaman yoktu. Bunları KHK ile yapacağız.

YEMİNDEN SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRER

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapılacak düzenlemeler var. Bu düzenlemeler de şu anda hazır. Cumhurbaşkanı göreve başladıktan sonra hemen bu kararnameler yürürlüğe konacak. Parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş sorunsuz tamamlanacak. Bu yasaların yürürlüğe konması cumhurbaşkanının yemin etmesinden sonra oluyor.

YASAL BOŞLUK OLMAYACAK

Şimdi parlamento göreve başlayana kadar mevcut hükümetin görevi devam ediyor. Boşluk yok. Mevcut kanunlara göre yönetim devam ediyor. Yasalar hemen çıkacak. Hükümetin görevi cumhurbaşkanı göreve başlayana kadar devam ediyor. O nedenle Meclis’ten aldığı KHK yetkisini kullanacak. Cumhurbaşkanı da görevinin başında olacak. Yetkilerini sonuna kadar kullanıyor. Herhangi bir boşluk oluşmuyor. Sistem Seçim tarihi itibariyle değişmiş olacak.

#Tokat Seçim sonuçları
#Tokat seçim 24 haziran 2018
#genel seçim Tokat 2018
#seçim sonuçları Tokat
#Tokat milletvekili genel seçim sonuçları
#Tokat genel seçim sonuçları 2018