EDISYON:

Gayrettepe-Kağıthane metro hattı hizmete açılıyor: İşte durak yerleri

15:4928/01/2024, Pazar
G: 28/01/2024, Pazar
Yeni Şafak
Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı Durakları
Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı Durakları

İstanbul'daki Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yarın açılacak. Gayrettepe Kağıthane metrosu hat uzunluğu 37,5 kilometre, 9 duraktan oluşuyor. Peki Gayrettepe-Kağıthane Metro nereden geçiyor, duraklar neresi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifiyle yarın açılacağını bildirdi. Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından, Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'na ilişkin paylaşımda bulundu.

Hattın açılışının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşrifiyle 29 Ocak Pazartesi saat 11.00'de yapılacağı bilgisini veren Uraloğlu, "İstanbul'u kesintisiz, konforlu, yerli ve milli raylı sistem ağlarıyla donatmaya devam ediyoruz. İnşa ettiğimiz geleceğe miras eserler ile Türkiye hızlanıyor." ifadelerini kullandı.

'TAKSİM-İSTANBUL HAVALİMANI ARASI 41 DAKİKA OLACAK'

Uraloğlu, tamamlanan proje ile Gayrettepe- İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey arası seyahat süresinin 38 dakika, Tekstilkent- İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 45 dakika, Taksim- İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 41 dakika, Taksim- Göktürk arası seyahat süresinin 26 dakika ve 4'üncü Levent- İstanbul Havalimanı arasının ise 35 dakika olacağını bildirdi.

GAYRETTEPE KAĞITHANE METRO HATTI DURAK İSİMLERİ

Gayrettepe Kağıthane metro hatta durakları şu şekilde;

  1. Gayrettepe,
  2. Kağıthane,
  3. Hasdal,
  4. Kemerburgaz,
  5. Göktürk,
  6. İhsaniye,
  7. Terminal 2,
  8. İstanbul Havalimanı,
  9. Kargo Terminali

Taşoluk, Arnavutköy, Fenertepe, Kayaşehir, Olimpiyat, Halkalı Stadı, Halkalı durakları ise inşa halinde.


#Gayrettepe
#Kağıthane
#Metro Hattı durakları

Günün en önemli haberlerini e-posta olarak almak için tıklayın. Buradan üye olun.

Üye olarak Albayrak Medya Grubu sitelerinden elektronik iletişime izin vermiş ve Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Pollitikasını kabul etmiş olursunuz.