E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi, MEB tarafından 2007 yılında hizmete açıdığı tarihten bugüne öğrenci velileri tarafından aktif olarak kullanılıyor. Öğrencinin eğitim durumu ile ilgili tüm bilgilere tek platformdan ulaşma imkanı sağlayan E-Okul Veli Bilgilendirme sistemine geliştirilen uygulamalar sayesinde telefonla ulaşmakta mümkün hale geldi. Peki E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi nedir? E-Okul'a nasıl girilir? Tüm detayları sizler için haberimizde derledik.
E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi, MEB tarafından 2007 yılında hizmete açıldı. Öğrencilerin ve velilerin işlemlerin okullarıyla alakalı tüm işlemlere erişim imkanı sağlayan E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi, özellikle velilerin öğrencileri takip edebilmesine büyük kolaylıklar sağlıyor. Bütün devlet ve özel ilköğretim okulları, bütün devlet ve özel orta öğretim okulları ve özell okulları E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi takip etmek mümkün hale geldi.
E-Okul giriş işlemi için ilk olarak resmi internet sitesi olan https:eokulyd.meb.gov.tr adresine giriş yapın.
Ardından sağ tarafta yer alan “VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ” yazan yerin altındaki “Resimdeki Rakamlar”, “Öğrenci T.C. Kimlik Numarası” ve “Öğrenci Okul Numarası” yazan yeri eksiksizce doldurun.
Girişi butonuna bastığımızda E-Okul veli bilgilendirme sistemine girmiş olacağız.
2019 e-Okul VBS yazılı, devamsızlık sonuçları öğrenme ve şifre değiştirme işlemleri
Not bilgisi: Sınav sonuçları, öğretmenler tarafından sisteme yüklendikten sonra kontrol edilebilir.
Devamsızlık bilgisi: Öğrencinin hangi günlerde okula gitmediği güncel olarak görülebilir.
Haftalık ders programı: Hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir.
Şube not ortalaması: Sınav sonucunda şubenin not ortalaması ile öğrencinin notu karşılaştırılarak, sınıf içerisindeki genel durumu kontrol edilebilir.
Bu bilgiler dışında; diploma puanı, dönem sonunda alınan belgeler, okunan kitaplar, pansiyon devamsızlık bilgisi, pansiyon izin bilgisi, pansiyon yemek menüsü ve pansiyon zaman çizelgesine de E-Okul VBS üzerinden ulaşılabilir.