İlk olarak deprem bölgesindeki illerde başlayan Aile ve Gençlik Fonu için başvurular 15 Şubat’ta başladı. 23 Şubat itibariyle 2914 çiftin başvuruda bulunduğu Aile ve Gençlik Fonu kapsamı için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş müjdeyi verdi. Peki Aile ve Gençlik Fonu ile kimlere kredi veriliyor? Aile ve Gençlik Fonu kapsamı ne zaman genişleyecek, kimler evlilik kredisinden yararlanacak, şartlar neler?
İlk defa deprem bölgesinde uygulanan Aile ve Gençlik Fonu'nun başvuruları 15 Şubat'ta alınmaya başlandı. 150 bin faizsiz evlilik kredisi başvurusu nasıl yapılır? Başvurular, e-Devlet aracılığıyla alınmakta. Vatandaşlar arasında evlilik kredisi olarak da bilinen Aile ve Gençlik Fonu için başvuru şartları da belli oldu. Peki evlilik kredisine nasıl başvurulur, şartlar neler?
AİLE VE GENÇLİK FONU NEDİR?
Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin düzenlemeleri kapsayan yönetmelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Fona başvurusu onaylanan kişilere, 48 ay vadeli 2 yılı geri ödemesiz faizsiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak. Genç çiftler, evlilik öncesi ve sonrası zorunlu eğitim ve danışmanlık hizmeti alacak. Kendi işini kurmak isteyen girişimci gençlere de destek verilecek.
AİLE VE GENÇLİK FONU KAPSAMI GENİŞLEYECEK Mİ?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na ilişkin, "Bu sabah itibarıyla 2914 çift başvurmuş durumda. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız." dedi.
Bakan Göktaş, başvuruları alınmaya başlanan "Aile ve Gençlik Fonu"na yönelik de değerlendirmelerde bulunarak, "Aile ve Gençlik Fonu ile gençlerimizi evlilik yolunda destekliyoruz.
EVLİLİK KREDİSİNE KAÇ KİŞİ BAŞVURDU?
15 Şubat itibarıyla ilk etapta Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerimizin başvurularını almaya başladık. 23 Şubat itibariyle gençlerimizin yoğun bir ilgisi söz konusu. Bu sabah itibarıyla 2914 çift başvurmuş durumda. İlerleyen süreçte ise programı tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız." dedi.
AİLE VE GENÇLİK FONU BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak),
Depremden etkilenen 11 il (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak,
Çiftlerin son 6 aylık gelir toplamı ortalaması ve son aya ait gelirleri toplamı 2 asgari ücretten fazla olmamak,
Başvuru tarihi itibarıyla resmi nikâh tarihine en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmak,
Bakanlığın evlilik öncesi ve sonrasında sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek,
Affa uğramış olsa bile; devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile cinsel dokunulmazlığa karşı işlenen suçlardan; uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, bunların kullanılmasını kolaylaştırma,
kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak ya da uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanmak suçlarından hakkında kesinleşmiş bir mahkûmiyet kararı bulunmamak.