19 yaşındaki Beandri Booysen, nadir görülen progeria hastalığı nedeniyle 152 yaşında bir bedende hayatını kaybetti. Güney Afrikalı TikTok fenomeni, her yıl sekiz yıl yaşlanmasına neden olan bu hastalıkla mücadele ederken, enerjisi ve pozitifliğiyle milyonlarca kişiye ilham verdi.
Güney Afrikalı TikTok yıldızı Beandri Booysen, nadir görülen progeria hastalığı nedeniyle 19 yaşında hayatını kaybetti.
Booysen'in resmi yaşı 19, ancak beden yaşının ise 152 olduğu açıklandı.
Progeria, bireylerin her yıl sekiz yıl yaşlanmasına neden olan hızlı yaşlanma hastalığı olarak biliniyor.
Bu hastalık Booysen'ın her yaş gününde 8 yaş birden yaşlanmasına neden oluyordu ve doktorlar 14 yaşından fazla yaşayamayacağını söylüyordu.
Nadir görülen bu genetik hastalık mücadelesini sosyal medyadan paylaşarak fenomen olan Booysen 19 yaşında hayatını kaybetti. Booysen'in her yıl 8 yaş yaşlanmasından dolayı yaşı beden yaşı 152.
Hastalığı hakkında
Booysen, Hutchinson-Gilford progeria sendromu adı verilen ve çocuklarda hızlı yaşlanmaya neden olan nadir bir hastalıkla doğmuştu ve ayrıca kemiklerin kırılgan hale gelip kırılmasına neden olan osteoporoz hastalığına yakalanmıştı.
Dünyada bilinen 200 hastadan biriydi
Her 4 milyon bebekten yalnızca biri bu tedavi edilemez genetik hastalıkla doğuyor ve Booysen dünyada bilinen 200 hastadan yalnızca biriydi.
TikTok'ta 269 bin 200 takipçisi olan Beandri, nadir görülen bu hastalık hakkında daha fazla farkındalık oluşturmak ve zor zamanlar geçiren diğer insanlara ilham vermek istediğini söyleyerek paylaşımlar yapmaya başlamıştı.
Genç fenomen, sosyal medyada gösterdiği pozitif tutum ve enerjisiyle tanınmıştı.
Ölüm haberini annesi duyurdu
Beandri'nin annesi Bea, dün yaşam mücadelesini kaybettiğini doğruladı ve dünya çapındaki tüm hayranlarına onu destekledikleri ve sevdikleri için teşekkür ederek, "Güney Afrika'nın en sevilen ve ilham veren genç kadınlarından biri olan, her zaman umut ve neşe saçan Beandri'nin vefatını derin bir üzüntüyle duyuruyoruz.
Beandri, canlı kişiliği ve bulaşıcı kahkahasıyla tanınıyordu ve Güney Afrika'da nadir görülen Progeria genetik rahatsızlığıyla yaşayan son kişiydi. O, benzersiz ruhunu kullanarak dünya çapında binlerce kişiye ilham vererek Progeria ve diğer özel gereksinimli çocuklar için bir farkındalık sembolü haline geldi. Mücadeleyi asla bırakmadı" ifadelerini kullandı.